Опалення соломою по-Житомирські

Опалення соломою по-Житомирські
Вихователі дитсадка не натішаться на гарячі радіатори і температуру в кімнатах: в груповій кімнаті 24 градуси, а в спальній — 22. Так приміщення нагріла звичайна солома. Нові котли встановили в межах програми розвитку ООН. Паливо екологічно чисте, для дитячих закладів це вкрай важливо.
Нові котли випробовували кілька днів і гріють вони не гірше газових. Дві котельні дозволять заощадити міському бюджету на опаленні садочка та школи понад мільйон гривень у рік. Щоби замінити тисячу кубів газу, потрібно 2,5 тонни соломи. За нинішньої ціни на блакитне паливо економія суттєва, кажуть виробники котлів.
До того ж гроші від продажу соломи отримують місцеві комунальні та агропідприємства, для регіону це додатковий зиск. До кінця року аналогічну котельню мають відкрити в місцевому агроуніверситеті.
Раніше повідомлялося, що котли для опалення та утеплення будинків для українців коштуватиме на 20-40% дешевше. Уряд виділив 1,5 мільярда гривень для компенсації в межах програми підвищення енергоефективності.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.