З чого краще будувати будинок?

З чого краще будувати будинок?
Зазвичай для будівництва використовують традиційні для конкретної місцевості матеріали. На Сході країни – це цегла, на Заході – дерево.
Цегляна класика
Найбільш популярний сьогодні в Україні цегла – з нього будується близько 80% будинків. У нашій країні добре розвинуте виробництво цього матеріалу, при цьому він досить міцний і добре зберігає температуру.
Перевагу цеглі слід віддати, якщо ви збираєтеся будувати будинок у класичному стилі в степовій місцевості. Особливо поширений цей матеріал в Східних регіонах України.
При цьому варто враховувати, що цегла – найважчий будматеріал.

З чого краще будувати будинок?

Економний газобетон

В останні роки на українському ринку з цеглою починає конкурувати такий новий будматеріал, як газобетон, будувати з якого часто виявляється дешевше і швидше. За розміром один газобетонний блок відповідає, як мінімум, десяти цеглин.
Газобетон при утепленні пінополістиролом, як і цегла, добре утримує тепло. Однак, газобетон не такий міцний, і при будівництві вимагає додаткового посилення несучими конструкціями.

З чого краще будувати будинок?


Екстравагантний бетон

Бетон вважається самим міцним будівельним матеріалом, цієї сировини варто віддати перевагу, якщо ви збираєтеся зводити житло, наприклад, в горах. Бетонні конструкції використовують для будівництва будинків в сучасному стилі. Цей будматеріал дозволяє втілити в життя самі оригінальні і екстравагантні архітектурні ідеї замовника, тому з бетону, на відміну від цегли, можна виконати будинок будь-якої конфігурації.
Крім того, бетон дозволяє вести будівництво досить швидкими темпами. Монолітні бетони зараз широко використовують, продають навіть заготовки у вигляді готових кімнат, з яких можна дуже швидко зібрати будинок: поставити опалубку, залити бетоном, вичекати місяць або два, і будинок готовий.
З недоліків бетону варто відзначити те, що це найхолодніша будівельна сировина. Однак цю негативну характеристику можна усунути, ретельно утепливши житло тим же пінополістиролом.

З чого краще будувати будинок?

Дерево під старовину

Будинок, побудований з дерева, буде найбільш екологічним, до того ж, це самий легкий матеріал. Брус добре підійде для зведення будинку в старовинному стилі на березі річки. При цьому будівництво житла з колод не займе багато часу.
Дерев’яний будинок можна зібрати за місяць. Колоди, там же, де виробляються, підганяються одне до іншого відповідно до креслення майбутнього будинку. Коли замовник отримує матеріал, то житло збирається як конструктор. Варто враховувати, що дерево – найдорожчий будівельний матеріал. Крім того колоди схильні до гниття і пошкоджень грибками або комахами, а взимку цей матеріал дає усадку.

З чого краще будувати будинок?

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.