Показники державного бюджету на 2016 рік

Показники державного бюджету на 2016 рік
Ухвалення Закону про державний бюджет на 2016 рік є важливою складовою для отримання наступного траншу МВФ та іншої, пов’язаної з ним міжнародної фінансової підтримки, що має на меті забезпечити стабільність, прогнозованість та економічне зростання, як для країни в цілому, так і для кожного громадянина зокрема.
Відповідність ухвалених законопроектів принципам та цілям програми співробітництва України з МВФ "Механізм Розширеного фінансування" (що є необхідною умовою для надання Україні наступного траншу МВФ), буде аналізуватися спеціалістами Міжнародного Валютного Фонду окремо.
Ключові показники державного бюджету на 2016 рік:
Доходи: 595,1 млрд. грн. (+15,1% порівняно з Законом про державний бюджет на 2015 рік)
Видатки: 667,7 млрд. грн..
Соціальні стандарти: мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум будуть зростати двічі в році – перший раз 1 травня на 5% й другий 1 грудня на 7%, всього 12% на рівні із закладеною інфляцією.
Всі основні соціальні допомоги для найбільш вразливих верств населення збережені й проіндексовані у зв’язці із соцстандартами.
Закладено більший ресурс на виплату громадянам житлових субсидій в розмірі 35 млрд. грн. (із цьогорічних 24 млрд. грн.).
На оборону і безпеку держави передбачено спрямувати ресурс загальним обсягом 113,6 млрд. грн. (або 5,0% від ВВП).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.