Зовсім скоро запрацює аеродром в Житомирі

Зовсім скоро  запрацює  аеродром в Житомирі
У 2014 році інвестор – авіакомпанія «YANAIR», заявила про готовність відновити у Житомирі діяльність аеропорту. Голова правління компанії Олексій Янчук повідомляв, що авіакомпанія зареєстрована в Житомирі, але через відсутність аеропорту в місті здійснює вильоти з Вінниці та Київського аеропорту «Жуляни».
Тоді Житомирська міська рада надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки авіакомпанії «YANAIR». Згодом Житомирські міська та районна ради надали земельні ділянки аеропорту в оренду.
30 грудня 2015-го року Житомирський аеропорт отримав сертифікат аеродрому, аналогічний як у Борисполя і Жулян. Це – один з останніх етапів відновлення роботи аеропорту.
Найближчим часом на аеродромі здійснить посадку перший літак, незважаючи на те, що ще вирішуються організаційні питання, місто вже отримує кошти від реалізації цього інвестиційного проекту.
Від діяльності авіакомпанії «YANAIR» та ДП «Аеропорт-Житомир» ТОВ «Акорд» бюджет міста отримав 1 млн 428 тис. грн. З них: 543 тис. грн – орендна плата за землю; 578, 7 тис. грн – збір за першу реєстрацію літаків, 306,8 тис. грн – надходження коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.