Як зробити підошву взуття неслизькою?

Як зробити підошву взуття неслизькою?
На щастя, для досягнення цієї мети існують декілька простих, швидких і вельми недорогих способів.
Простіше за все довірити своє взуття професіоналам – віднести його до взуттєвої майстерні. Там на підошви вашого взуття наклеять спеціальні профілактичні наклейки, виготовлені з каучуку або поліуретану. Втім, такі наклейки можна придбати і самостійно в будь-якому магазині, де продаються засоби по догляду за взуттям.
Найпростіший спосіб зробити підошву взуття неслизькою в домашніх умовах наклеїти на неї два шматки лейкопластиру з грубою тканинною основою. Один шматок потрібно приклеїти в районі носка, а другий – на каблук. Щоправда, такий захист підошви буде недовговічним – накладки з пластиру доведеться міняти досить часто. Також можна наклеїти на каблук тонкий шматок повсті – це повинно допомогти істотно знизити ковзання.
Ефективним буде і спосіб з використанням клею «Момент» і піску. Для початку ретельно вимийте підошву і знежирте її, наприклад, ацетоном. Потім нанесіть на підошву клей у вигляді частого зигзагу або сітки. Далі дуже швидко, не даючи клею підсохнути, посипте підошву досить крупним піском. Щоб пісок надійно приклеївся, дайте взуттю добре висохнути протягом декількох годин. Ковзання взуття буде значно знижено, однак ефект буде тривати всього кілька днів, і процедуру нанесення клею та піску доведеться періодично повторювати.
Можна використовувати і наждачний папір. Варіантів його використання кілька: можна протирати слизьку поверхню підошви крупнозернистою наждачкою, а можна вирізати з нього шматочок розміром з каблук або п’яту і наклеїти його на підошву за допомогою клею «Момент».
Цікавий спосіб – натерти підошву сирою картоплею. Такий метод користується популярністю, як вельми дієвий.
Втім, можна зробити підошву неслизькою не тільки за допомогою підручних засобів. Зараз у магазинах можна придбати накладки на взуття, які легко знімаються і одягаються. Вони являють собою не що інше, як шиповану пористу гуму, забезпечену конструкцією для кріплення, або конструкцію із ланцюжків.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.