Згубні звички, що заважають нам одужати при ГРЗ

Згубні звички, що заважають нам одужати при ГРЗ
Ось список згубних звичок, які заважають вам одужувати. Негайно відмовтеся від них, як тільки відчуєте себе погано!

Не паліть
Тютюновий дим, при пасивному курінні в тому числі, підвищує ризик зараження респіраторними інфекціями і посилює вже наявні симптоми: мокрота стає більш в’язкою, кашель важчим… Киньте палити хоча б на час хвороби, а краще – назавжди попрощайтеся з цією звичкою.

Не випрошуйте у лікаря антибіотики
І не шукайте їх в домашній аптечці. Антибіотики даремні при грипі. Інші вірусні інфекції (ГРВІ і т.д.) теж не лікуються антибіотиками.

Не ходіть хворими на роботу
При появі перших симптомів хвороби – залишайтеся вдома. У вас занадто багато справ, щоб піти на лікарняний, ви переживаєте, що скаже начальник? Повірте, він буде вдячний, якщо ви залишитеся вдома і не будете заражати інших своїх колег. Повертайтеся на роботу не раніше, ніж через 24 години після нормалізації температури тіла.

Не нервуйте
Численні дослідження показують, що на тлі стресу людина стає більш вразливою і схильною до інфекцій. Крім того, зайві переживання можуть викликати безсоння. Відчуваєте, що починаєте хворіти – постарайтеся розслабитися і добре відпочити.

Не використовуйте дезінфікуючі засоби замість миття рук
Дезінфікуючі засоби для рук потрібні тільки в крайньому випадку, і діють вони при вмісті спирту не менше 60%. Миття рук з милом значно знижує поширення інфекцій. Мийте руки правильно – намильте і потріть руки протягом 20 секунд.

Не перестарайтеся з ліками
При використанні судинозвужувальних засобів керуйтеся інструкцією або рекомендаціями лікаря. При тривалому прийомі препарат не тільки перестане допомагати, але й може викликати залежність (медикаментозний риніт). Найефективніший спосіб боротьби з нежиттю – сольові розчини (спреї, краплі, спеціальні пристрої для промивання носа).

Не пийте кави
Коли ви відчуваєте себе втомленими, то здається, що чашка кави вас врятує. Але краще уникати кофеїн-вмісних напоїв (і алкоголю) поки ви хворієте, вони можуть стати причиною зневоднення. Замість цього випийте чашку чаю без кофеїну з ложкою меду. Тепле пиття і мед полегшать ваші симптоми – кашель, біль у горлі.

Не забувайте, що їжа повинна бути легкою, а пиття – рясним
Ви можете не хотіти їсти під час хвороби, але в будь-якому випадку ви повинні вживати багато рідини, тому кращий обід для вас в цей час – тарілка курячого бульйону.



Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.