Утеплення – важливий крок до енергозбереження

Утеплення – важливий крок до енергозбереження
Нині багатошарові фасадні системи «мокрого» типу та вентильовані фасадні системи широко застосовують у реконструкції старих і будівництві нових об'єктів. Завдяки високим теплотехнічним характеристикам, звукоізоляційним властивостям, надійності й довговічності фасадні системи стали основним способом утеплення та оздоблення зовнішніх стін.
Вибір теплоізоляційного матеріалу
Багато проблем при утепленні будинку виникає внаслідок неправильного підбору компонентів фасадних систем. Іноді це пов'язано з недостатньою поінформованістю будівельників, але частіше – зі спробою знизити витрати, використовуючи дешеві неякісні матеріали. Помилки при виборі теплоізоляційних матеріалів призводять до погіршення теплотехнічних характеристик фасадної системи, конденсації вологи у товщі утеплювача і на поверхні стін, появи цвілі та зменшення терміну експлуатації конструкції.
Отже, фасадна теплоізоляція має відповідати певним вимогам.
1)низький коефіцієнт теплопровідності матеріалу;
2)пожежобезпечність теплоізоляційного матеріалу;

Теплоізоляція з пінополістиролу залежно від марки відноситься до горючих або важкогорючих матеріалів (Г1-Г4). Що стосується теплоізоляції зі скловати, то до класу НГ відносять, як правило, утеплювач щільністю менше 40 кг/м². Вимогам пожежної безпеки для всіх типів фасадів повною мірою відповідає негорюча теплоізоляція з кам'яної вати, здатна витримувати температуру до 1000°С. Варто відзначити, що утеплення фасаду горючою теплоізоляцією потребує обов'язкового облаштування розтинів з кам'яної вати.
У «мокрих» фасадних системах теплоізоляція слугує основою для штукатурного шару.
Для забезпечення надійності не шукайте дешевих аналогів, а вибирайте такі кріпильні елементи, які постачають у комплекті з іншими компонентами певної фасадної системи.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.