Модернізуйте своє житло з державною підтримкою

Модернізуйте своє житло з державною підтримкою
Після таких заходів економія може сягнути 50 % від вартості комунальних платежів. У зв’язку з високими цінами на енергоефективне обладнання та матеріали, державою була розроблена програма пільгового кредитування населення та житлових комплексів. Відтепер частину кредитних коштів за цією програмою відшкодовує держава.

Взяти кредит на енергоефективне обладнання та матеріали і отримати відшкодування на Житомирщині можна у 3-х банкових установах: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк» та «Укргазбанку».
Населенню пропонується:
20% відшкодування суми кредиту на негазовий котел (твердопаливний, електричний);
30% – на енергоефективні матеріали та обладнання;
70% - для отримувачів субсидії.

ОСББ та ЖБК може отримати 40% відшкодування кредиту для загальнобудинкових заходів. Крім того, якщо серед жителів є субсидіанти – ставка відшкодування залежить від їх кількості і вираховується середня між 40% і 70%.
Державна підтримка надається на придбання негазових котлів; матеріалів для проведення робіт з термоізоляції/термомодернізації зовнішніх стін, горищ, покрівлі, фундаменту; вікон та балконних дверей з енергозберігаючим склом; приладів обліку теплової енергії та води, багато тарифних лічильників електроенергії; теплових насосів, сонячних колекторів, індивідуальних теплових пунктів тощо.
За 2015 рік, з початку старту програми, Житомирщина надала 4095 кредитів на суму 64 млн 147 тис. грн, з яких 631 кредит на котли.
Отримати консультації можна у Call-центрі Держенергоефективності

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.