В Україні дешевшає бензин

В Україні дешевшає бензин
Ціни на нафту основних сортів на світовому ринку тримаються в районі 29 доларів і нижче. Завдяки цьому в Україні почало дешевшати пальне для автомобілів. Зокрема, європейська нафта Brent коштує 29,10 долара США за барель, американська WTI – 29,55.
Середня вартість у кошику міжнародної організації 12 країн-експортерів нафти ОПЕК складає 24,74 долара (останні зведені дані за 15 січня). Російська нафта Urals здешевшала до 29,03 долара при необхідних 82 доларах для збалансованості держбюджету РФ. На тлі падіння нафтових цін в Україні нарешті почало дешевшати пальне на АЗС.
Зокрема, бензин А-95 за місяць утратив одну гривню і нині в середньому коштує 19,25 гривні за літр. Залежно від заправок, ціна на це пальне коливається від 18 до 21 гривні.
За літр дизельного палива водіям доведеться віддати в середньому 16,24 гривні. Газ для автомобілів коштує 8,32 гривні. Нагадаємо, ринок нафти продовжує лихоманити останні два роки. Ціни стрімко падають. Особливо ця тенденція посилилась після початку 2016 року. Країни-експортери "чорного золота" ніяк не можуть домовитися про зменшення видобутку, що стало причиною перенасичення ринку. Глобальні продавці нафти бояться втрати своєї частки на ринку, долю на якому можуть зайняти конкуренти. Загострює ситуацію готовність Ірану випускати на міжнародний ринок додаткові півмільйона барелів щодня після скасування санкцій. Тегеран заявляє, що збільшуватиме свою долю, яка була втрачена з введенням обмежень на розвиток ядерної програми. Після цієї заяви ціни на нафту марки Brent обвалились до 27,86 долара.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.