Етапи ремонту ванної кімнати

Етапи ремонту ванної кімнати
Необхідно також провести підготовчу роботу. Щоб результат довго радував, слід пам’ятати, що ремонт проводиться в кілька етапів.
Якщо ремонт ванної кімнати робиться не в новобудові, то першим етапом буде демонтаж. Бажано, щоб стіни, підлога і стеля були очищені якнайкраще. Це послужить запорукою того, що разом зі старим покриттям не відвалиться новий оздоблювальний матеріал.
Наступний етап ремонту включає прокладку прихованих комунікацій. Якщо ґрунтовний ремонт йде в квартирі, то проводиться заміна трубопроводів. Якщо в будинку, то також замінюються вентиляційні канали та електропроводка.
Якщо не робити заміну труб, то не варто розміщувати їх під кахель. У надійності старих комунікацій впевненості немає, а в разі необхідності дістатися до них буде непросто.
Наступним етапом буде вирівнювання поверхонь в приміщенні, де йде ремонт. Фахівці рекомендують починати з гідроізоляції підлоги. Ця процедура сприяє тому, що рідина, яка потрапила на підлогу не пройде до ваших сусідів, а також буде перешкоджати утворенню сприятливого середовища для розвитку цвілі і бактерій.
Потім проводиться стяжка підлоги. Дана процедура дозволить заощадити клей для плитки, а також сприятиме більш якісному укладанні підлогового покриття.
Після роботи з підлогою майстра ремонту приступають до стін. Стіни або штукатурять, або обшивають гіпсокартоном, залежно від загальної концепції проекту.
Після цього можна переходити до етапу облицювання поверхонь. У ролі облицювального матеріалу може виступати як плитка, так і пластикові панелі, якщо мова йде про стіни і стелі.
Коли облицювання стін і підлоги завершені, переходять до монтажу стелі.
Після роботи з облицюванням поверхонь йде завершальний етап. Як правило, починають з установки великогабаритної сантехніки. Наприклад, спочатку ванна або душова кабіна, потім умивальник і унітаз.
Встановлення дверей варто відкласти наостанок.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.