Як візуально збільшити маленьку кімнату

Як візуально збільшити маленьку кімнату
Візуально збільшити невелику за розмірами кімнату, яких немало в наших квартирах, під силу кожному. Для цього достатньо застосувати готові дизайнерські методики.
Стіни, підлога і стеля
Яскраві і контрастні тони є неприпустимими для оформлення стін, підлоги і стелі кімнати невеликих розмірів. Точно так само зменшить кімнату використання для її оздоблення темної колірної схеми.
Оптимальним варіантом є використання м’яких пастельних тонів світло-зеленого і світло-блакитного кольорів. Непогано візуально збільшують кімнату стіни і стеля білого кольору, але цей варіант буде прийнятним не для всіх. У той же час слід усвідомлювали, що абрикосовий, кремовий і світло-рожевий відтінки здатні хоч і незначно, але зменшувати простір.
При виборі малюнка для шпалер бажано зупинити свій вибір на невеликих фігурах або візерунках, оскільки великі елементи малюнка зорово зменшують об’єм кімнати. Непогано «розширює» простір використання шпалер з малюнком у вигляді ліній. Для кімнат з низькою стелею краще використовувати шпалери з вертикальними лініями, для високих же стель більше підійдуть горизонтальні лінії на шпалерах.
Колір стелі не повинен сильно контрастувати з кольором стін, візуально виділяючи її із загальної гами. Темна стеля буде нависати над головою, світла – дарувати відчуття легкості.

Вікна
Від кількості природного освітлення, що надходить до кімнати через вікно, безпосередньо залежатиме її візуальний розмір. Тому позбудьтеся від масивних і важких штор, віддавши перевагу легким фіранкам світлих тонів, що гармоніюють з кольором стін.

Освітлення
М’яке, розсіяне і рівномірно розподілене світло від вбудованих джерел або прихованого місцевого підсвічування розкриє простір кімнати і зробить її об’єм більшим, ніж при використанні акцентованого освітлення.
Якщо стеля в кімнаті не дуже висока, слід відмовитися від використання великих люстр на довгих підвісах, невеликі акуратні світильники або плафони з декором у цьому випадку будуть більш доречними.

Меблі
Контрастні по відношенню до решти колірної гами кімнати меблі будуть «закривати» простір, розбиваючи кімнату на зони. Однорідні меблі однакового кольору і приблизно одного розміру, навпаки, візуально збільшать розмір приміщення.
Бажано розміщувати більш масивні елементи обстановки на задньому плані, розташовуючи дрібні меблі на початку кімнати.

Дзеркала
Про чарівну властивість дзеркал візуально збільшувати простір відомо всім. Так чому б не використовувати їх в маленькій кімнаті? Зробивши за допомогою плитки, що відбиває зображення, дзеркальною одну зі стін, можна збільшити об’єм кімнати мінімум удвічі.

Відбиваючи елементи інтер’єру і світло, багаторазово їх повторюючи, дзеркало створить ілюзію багатовимірності, ожививши обстановку приміщення.



Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.