Благодійність в освіті області

Благодійність в освіті області
В обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся круглий стіл «Благодійність в освіті – у законному руслі». Захід організовано за ініціативи громадської ради при Житомирській облдержадміністрації. Активними учасниками заходу були представники управлінь освіти і науки області та міста, громадських організацій та батьківських комітетів.
Мета проведення круглого столу – створення ефективної та професійної робочої групи, яка поєднає зусилля потенційних благодійників, що виборюють свої права, освітян, що готові надавати приклад законослухняності та співпраці з батьками, та обізнаних у фінансових питаннях фахівців.
Громадські діячі пропонують батькам проявляти активну позицію – надавати пропозицію передачі благодійних внесків у письмовому вигляді, утримуватися від передачі готівки «на руки» та вимагати складання актів прийняття-передачі.
Благодійні внески повинні стати добровільним та свідомим джерелом дофінансування навчальних закладів у напрямку розвитку української освіти.
У результаті роботи групи планується затвердити «Положення про організацію благодійної діяльності у навчальних закладах області» та «Порядку реалізації прав та обов’язків благодійників при здійсненні певних видів благодійної діяльності» – єдиних нормативних документів, призначенням яких є врегулювання законних механізмів пожертви.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.