За що у відповіді агентство нерухомості

За що у відповіді агентство нерухомості
Попит на послуги цих фахівців стабільно високий, так само як і градус невдоволення серед їхніх клієнтів. Як підібрати надійного посередника, і які гарантії дає агентство нерухомості?
Робота з агентствами — чи є гарантії
Робота з агентствами - чи є гарантіїНа жаль, доводиться визнати, що відносини покупця або продавця нерухомості з ріелтором досить погано регулюються в рамках правового поля. За оцінками юристів, судова практика з вирішення конфліктів між агентствами нерухомості та їх клієнтами фактично відсутня, а реальна відповідальність посередників за проведення угоди невелика. Проте все ж є кілька механізмів застрахувати себе від наслідків некваліфікованих послуг:
Закон про захист прав споживачів
Фактично, ФЗ про «Захист прав споживачів» — основний документ, який може дати клієнтові агентства нерухомості хоч якісь гарантії безпеки. Продавець чи покупець, незадоволений співпрацею з посередником, може виступити в якості потерпілого «споживача ріелторських послуг» і зажадати з агентства компенсацію збитків. Однак для цього доведеться довести, що договір з компанією був розірваний замовником з об’єктивних причин, а агент реально порушив певні пункти угоди. На практиці в такій ситуації юристи радять клієнтам не доводити до суду, а вирішувати справу на рівні світових угод і взаємної відмови від претензій. Так у клієнта більше шансів повернути принаймні суму виплачених комісійних.
Репутація агентства
Як не дивно, репутація агентства, а також горезвісне «сарафанне радіо» на даний момент дає клієнтові більші гарантії безпеки, ніж законодавство. Професіонали ринку нерухомості, які багато років працюють в цій сфері, дорожать реноме, адже за відсутності ліцензування це їх головне, роками напрацьоване перевагу перед конкурентами. Крім того, великі компанії зазвичай входять в професійні об’єднання, які передбачають різні механізми страхування невдалих угод.
Страхування
Страховка від агентства — не єдина фінансова гарантія, яка доступна продавцю або покупцю житла. Клієнт може мінімізувати ризики при купівлі-продажу житла за участю ріелтора, застрахувавши титул власності. Стандартна вартість цієї послуги становить приблизно 1% від угоди.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.