Особливості системи «розумний будинок»

Особливості системи «розумний будинок»
Будинок, в якому самі по собі відкриваються двері, включаються побутові прилади, регулюється температура і засуваються жалюзі, схожий на кадр з фільму про далеке майбутнє. Однак майбутнє набагато ближче, ніж нам здається. Система «розумний будинок» дозволяє повною мірою відчути блага технічного прогресу і позбавляє людину від вирішення безлічі побутових завдань.



Системи і підсистеми «розумного будинку»
Система «розумний будинок» умовно ділиться на кілька самостійних підсистем: безпека, освітлення, multiroom та клімат-контроль.
Система безпеки розумного будинку включає в себе такі елементи, як сигналізація, протипожежні датчики, а також датчики, що реагують на несправність комунікативних ліній. Під час відсутності господаря в домі автоматично включається сигналізація та протипожежні датчики, а в разі виникнення небезпечної ситуації, будь то небажане вторгнення або загоряння, система сповістить вас про це на віддалене пристрій — мобільний телефон, планшет або комп’ютер.

Особливості системи «розумний будинок»

Система освітлення розумного будинку управляє всіма освітлювальними елементами об’єкта. При необхідності вона відключає непотрібні в даний момент джерела світла, автоматично регулює ступінь освітленості в залежності від часу доби і навіть пори року, а також включає світло, як тільки ви з’являєтеся в будинку.

Елементи розумного будинку
Система multiroom відповідає за розподіл аудіо — і відеосигналу по всій квартирі. Вона може включати і вимикати техніку, передавати сигнал на всі пристрої, регулювати звук, а також створювати оптимальні умови для перегляду відео або прослуховування музики. Крім того, якщо інтегрувати систему multiroom з системою безпеки, то запис з камер відеоспостереження можна переносити на будь-який підключений до програми пристрій.

Особливості системи «розумний будинок»

Система клімат-контроль в «розумному будинку» керує пристроями, що відповідають за опалення, кондиціонування, очищення і зволоження повітря. Вибравши необхідний режим, ви можете налаштувати систему так, щоб вона нагрівала приміщення до вашого приходу, періодично очищала повітря, а також зволожувала його до оптимальних показників.

Установка системи «розумний будинок»
В ідеалі, монтаж бездротової системи «розумний будинок» має здійснюватися на етапі планування об’єкта. Однак деякі елементи системи можна безперешкодно встановити і в готовому будинку або квартирі.

Особливості системи «розумний будинок»


Перед установкою системи спільно з фахівцем потрібно визначити кілька важливих нюансів:

-всі приміщення будинку будуть підключені до технології;
-де будуть розміщені відеокамери, чи будуть вони прихованими чи ні;
-як буде розташована схема освітлення;
-де будуть розташовані протипожежні датчики;
-які деталі об’єкта потраплять під управління і т. д.
Після визначення всіх аспектів роботи системи можна переходити до вибору обладнання для «розумного будинку», яке, залежно від типу роботи, може бути дротових або бездротових.

Особливості системи «розумний будинок»

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.