Дизайн маленької кухні

Дизайн маленької кухні
Вибираємо кольори для кухні

В першу чергу наше завдання візуально розширити простір, тому варто зробити наступні дії. Для стін вибирайте білий, кремовий, какао, а для меблів – пастельні тони, жовтий, світло-коричневий.

Дизайн маленької кухні

Світлі стіни на маленькій кухні

Для малогабаритної кухні ідеальним рішенням стануть гладенькі лаковані фасади, що відбивають світло. Орієнтуйтеся на правило – чим менше звивин, западин і куточків, за які чіпляється світло на своєму шляху, тим краще. До речі, в мережі часто рекомендують по максимуму використовувати на маленькій кухні рейлінги, вішати них все, що тільки можливо. Я категорично проти такої думки, мало того, що кухня при цьому виглядає неохайною і захаращеною, так ще й зведуться нанівець всі зусилля по зоровому розширенню простору. Рейлінги – дійсно корисна річ, тільки не треба перевантажувати, підходите до їх оформлення творчо.

Дизайн маленької кухні

Оформлення стін кухні

Ще один, досить модний останнім часом прийом – виділення однієї або двох стін маленької кухні яскравим кольором. Гра на контрастах приносить свої плоди: кімната оживає, виглядає веселіше і при цьому не звужується, як було б у разі повноцінної фарбування. На підлогу краще покласти глянсову плитку, або ламінат, що імітує дощана підлога (укладати, звичайно, не впоперек, а подовжньо). Плитку краще взяти однотонну білу або кремову, можна скомбінувати її з чорним (темно-коричневим, темно-синім), укладаючи візерунок у шаховому порядку. Взагалі, не варто недооцінювати здатності плитки відбивати світло, зустрічаються варіанти, коли заради візуального розширення простору дизайнери викладають всю стіну кухні плиткою під стелю.

Дизайн маленької кухні

Дизайн маленької кухні

Дизайн маленької кухні

Дизайн маленької кухні

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.