Швидкість та зручність в отриманні документів тепер реальнісь

Швидкість та зручність в отриманні документів тепер реальнісь
Створення мережі Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) – це той результат децентралізації, який зможе відчути кожен українець.
Налагоджена робота ЦНАПів по всій країні буде прикладом ефективної взаємодії влади і громадян. Процес отримання послуг стає швидким, простим і зручним для кожного. Усі основні послуги на місцях громадяни зможуть отримати в одному вікні – у Центрі надання адміністративних послуг.
Мінрегіон робить усе, щоб Центри надання адміністративних послуг якомога швидше запрацювали в усіх громадах. У рамках проекту «Реформа управління на сході України», який реалізується разом із німецькою федеральною компанією GIZ GmbH, вже відібрано 28 переможців об’єднаних територіальних громад для створення в них ЦНАПів.
Всього в Україні вже створено 662 ЦНАП, з них 172 міських, 472 районних та 18 територіальних підрозділів. Усі вони мають свою специфіку з огляду на територіальні особливості.
Окрім ЦНАПів, певні адміністративні послуги також надаватимуть старости об’єднаних громад.
Реформа децентралізації стосується всіх сфер життя суспільства. Місцеві громади вже отримали широкий перелік нових повноважень: архітектурно-будівельний контроль, видача документів дозвільного характеру, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, державна реєстрація підприємців, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, надання відомостей із Державного земельного кадастру.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.