У Житомирі плата за землю знову зросла

У Житомирі плата за землю знову зросла
«Рішенням №931 встановлена середня вартість 1 кв. м землі — це близько 250 грн, а також встановлено обмеження значення відповідних коефіцієнтів. Однак Держгеокадастр видає витяги про нормативно-грошову оцінку землі без врахування цих змін. Таким чином, нормативно-грошова оцінка землі зростає в більш ніж 4 рази, що стає для багатьох підприємців тягарем».
Рішенням міськради № 931 з 1 січня 2016 року встановлюється середня вартість 1 кв. м. землі в розмірі 249,8 грн (було 102,38 грн), а пунктом 4 встановлюються обмеження коефіцієнтів Км2 (максимальним значенням 0,306) та Км3 (від 0,5 до 1), що відповідно на третину або половину зменшує вартість землі. Для розрахунку плати за землю необхідно мати витяг з Держгеокадастру про нормативно-грошову оцінку землі. Як свідчить практика, цей витяг надається без врахування рішення міськради щодо застосування коефіцієнтів, причому плата за землю підвищується ще й через застосування індексу інфляції, який становить майже 1,8. В сукупності вартість нормативно-грошової оцінки землі зростає майже в 4 рази.
Згідно з нормативними документами, Км2 – це зональний коефіцієнт, який характеризує містобудівну цінність території в межах населеного пункту, а Км3 - локальний коефіцієнт, який враховує місце розташування земельної ділянки в межах економіко-планувальної зони.
На даний час у суді розглядається позов Житомирської міської ради до Управління Держгеокадастру України у Житомирському районі, а в Житомирі витяги з Держгеокадастру дає саме структурний підрозділ в Житомирському районі.
У квітні 2015 року влада Житомира збиралася затвердити нові розміри плати за земельні ділянки. У червні 2015 року депутати міськради затвердили місцеві податки та збори, в числі яких – земельний податок.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.