Вибираємо підкладку під ламінат

Вибираємо підкладку під ламінат
Підкладка є незамінним супутником ламінованого покриття, виконуючи ряд важливих функцій. По-перше, вона оберігає ламінат від прямого контакту з підлогою, додатково будучи пароізоляцією. По-друге, виконує функцію звукоізоляції при ударному навантаженні, наприклад при падінні предмета або стукіт підборів. Звичайно, повністю ізолювати звук не зможе ні одна, але зробити звук більш тихим і глухим їм цілком під силу. І, нарешті, третя, і найважливіша функція — згладжує нерівності підлоги, виконуючи при цьому функцію амортизатора. Давайте розберемося, яку підкладку вибрати під ламінат.
Види підкладок під ламінат
Підкладка з ізолону (пінополіетилену). Є найбільш поширеною з причини доступної ціни і хорошої якості. Її товщина складає від 0,8 мм до 6 мм. Така листова підкладка має ряд значних плюсів: добре згладжує нерівності підлоги, а також відмінно зберігає тепло. Крім цього захищає від пари і вологи, так як матеріал наповнений повітрям.
Підкладка під ламінат з пінополістиролу. Мабуть, це одна з кращих підкладок під ламіноване покриття. Вона поєднує в собі основні плюси ізолону, але при цьому значно перевершує його за експлуатаційними показниками. Пінополістирол добре зберігає тепло і забезпечує відмінну звукоізоляцію. Крім того, він набагато щільніше ізофлекс, його товщина і фактура не змінюється під тиском і не спресовується.
Підкладка на основі пробки. Це екологічно чистий матеріал, тому в кімнатах, де люди проводять більше всього часу — зал, спальня — краще використовувати саме цю підкладку. Вона вважається найбільш кращою при укладанні ламінованого підлогового покриття, а також і однією з найдорожчих. Поєднує в собі такі якості, як звуко- і теплоізоляція, крім того, під навантаженням вона практично не пресується.
Основними різновидами пробкової підкладки є бітумно-пробкова і резінопробковая підкладки. Перший варіант виготовляється з крафт-паперу, просоченого бітумом і обсипаної коркової крихтою (2-3 мм). Його особливість у тому, що укладання такого матеріалу відбувається коркової посипкою вниз, що забезпечує мікро вентиляцію і видалення вологи. У цьому випадку додаткова гідроізоляція не потрібна.
Резінопробковая підкладка під ламіноване покриття представлена у вигляді суміші синтетичної гуми і гранульованої пробки. Такий матеріал найбільш ефективно забезпечує шумоізоляцію, а також знижує вібрацію від різних електричних приладів.
Підкладка на бітумній основі
Основні його переваги — це хороша шумо- і теплоізоляція, а також захист від вологи. Однак, незважаючи на це, така підкладка має істотний недолік — бітумна мастика, яка є її основою, містить значну кількість формальдегіду, що стало забороною на її застосування в багатьох країнах світу.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.