Новини фонду енергоефективності

Новини фонду енергоефективності
Презентовано концепцію Фонду енергоефективності, механізм роботи якого зокрема забезпечить стале фінансування проектів оновлення будинків з метою знизити використання газу для України майже вдвічі.
Україна в значній мірі залежить від імпорту енергоносіїв, основну частину з яких складає природній газ. На даний час цей фактор використовується для здійснення економічного та політичного тиску на державу, тому енергонезалежність є завданням національної безпеки України.
Одна з головних проблем енергетичного сектору в Україні – недосконалість механізму опалення житлового сектору, де втрачається приблизно 60% спожитої енергії, або майже 3 млрд. дол. щорічно. В 2015-2016 роках цю різницю фінансує державний бюджет за рахунок накопичення зовнішніх запозичень.
Особливістю роботи Фонду має стати залучення в систему фінансування проектів енергоефективності будинків субсидій на житлово-комунальні послуги, які отримують більше 30% домогосподарств України. Таким чином, частина коштів, які зараз закладаються в бюджеті України на ці цілі, може бути спрямована на інвестиції в енергоефективні заходи.
Однією з передумов створення Фонду енергоефективності має бути затвердження на державному рівні механізму його постійного фінансування та імплементація відповідних директив ЄС. Презентований Звіт закладе основу для єдиної стратегії та спільних дій багатьох учасників процесу: Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз», Міненерговугілля, Мінекономрозвитку, Світового Банку, МВФ, ЄІБ, ЄБРР.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.