Машини, які здатні їздити без водіїв

Машини, які здатні їздити без водіїв
За принципом своєї роботи вони нагадуватимуть автономні електрокари, які вже діють в аеропорту Хітроу.
Наразі група, яка відповідає за проект, працює над адаптацією таких автівок для руху по міських дорогах
Остаточну конструкцію транспортних засобів ще не затверджено, але вже відомо, що для їхнього руху будуть непотрібні спеціальні доріжки. Вартість проекту складає 8 млн фунтів.
Одним з перших місць, де випробовуватимуть автономні машини, а також реакцію людей на них, стане Гринвіч. Тести пройдуть також у Бристолі, Ковентрі і Мілтон-Кінзі.
Маршрути для сімох машин, які курсуватимуть у Гринвічі, ще проробляються, однак уже відомо, що вони проходитимуть житловими районами, біля однієї зі станцій метро, повз офісні центри та стадіон O2 Arena.
Електрокари у Хітроу працюють уже п'ять років. За цей час вони перевезли між автостоянкою й одним з терміналів 1,5 млн пасажирів, намотавши 3 млн км.
Виробництво
За конструювання й тестування машин відповідатиме британський автовиробник Westfield Sportscars, автомобільна компанія Heathrow Enterprise розроблятиме необхідне програмне забезпечення, а фірма Oxbotica, яка спеціалізується на робототехніці, забезпечуватиме машини мапами й датчиками для безпечного руху.
Випробування триватимуть три місяці. Тестування має показати, чи сприймають і довіряють люди такому виду транспорту, та як він функціонуватиме в умовах міста.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.