У Житомирі запрацює громадський бюджет

У Житомирі запрацює громадський бюджет
Партиципаторний бюджет (бюджет участі) незабаром стартує у Житомирі. Про це йшлося під час ознайомчої зустрічі щодо впровадження у місті нового проекту - «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади». Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ вже реалізувала у містах України даний проект, метою якого є сприяння розповсюдженню нового механізму участі в Україні, використовуючи польській досвід у цій сфері.
Під час зустрічі з представники фундації ПАУСІ, фахівці виконавчих органів міської ради, представники органів місцевого самоврядування Бердичева та Черкас, громадських організацій обговорили принципи та механізми співпраці громадськості та міської влади у реалізації партиципаторного бюджетування.
У Житомирі вже створено Координаційну раду з питань партиципаторного бюджету. Бюджет участі – це бюджет довіри, коли люди починають усвідомлювати, що я можу довіряти чиновнику, депутату, міськраді. Без довіри ми не побудуємо успішне суспільство. Не гроші головне, гроші – це інструмент. Головне – самоорганізація, підвищення довіри та активність громадян.
Так, у рамках проекту пройде навчання представників органів місцевого самоврядування та громадських активістів з питань запровадження партиципаторного бюджетного процесу, буде розроблено та затверджено на сесії міську цільову Програму та Положення про громадський бюджет (бюджет участі) м. Житомира, організовано та проведено конкурс, визначено переможців. Мешканці Житомира отримають можливість вирішити важливі, на їх переконання, проблеми міста.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.