Ізоляційні матеріали на вибір

Ізоляційні матеріали на вибір
Ефективність ізоляції залежить від того, як і де її встановлено і чи не порушено технологію монтажу. Збільшення повітропроникності будинку (інфільтрації) призводить до зростання конвективних потоків повітря і утворення конденсату в огороджувальних конструкціях. Як конвекція, так і конденсація суттєво зменшують ефективність ізоляції, тому доцільнішим є використання у конструкціях однорідного напилюваного, а не плитногоізоляційного матеріалу. Утворені при напилюванні щільні однорідні структури знижують тепловтрати і конденсацію вологи.
Сучасний ринок теплоізоляційних матеріалів
Серед різноманіття теплоізоляційних матеріалів: природні (глина, коноплі, солома, очерет, корок, дерево і його похідні, вовна, бавовна тощо), синтетичні (пінополістирол, екструдований пінополістирол, піноізол, айсінін (icynene), поліуретан і його похідні) і мінеральні (скловата, мінеральна вата, піноскло).
Залежно від способу застосування матеріали поділяють на плитні, рулонні та напилювані.
Слушним є твердження, що немає ідеального ізоляційного матеріалу: його вибір визначається конкретними кліматичними умовами і конструктивними особливостями огороджувальної конструкції. Нижче у статті наведено систематизований опис найбільш поширених ізоляційних матеріалів. Це виявилося нелегким зщавданням, оскільки виробники не схильні висвітлювати слабкі сторони своєї продукції.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.