Туристу на замітку

Туристу на замітку
Східниця
Невелике селище і курорт на Львівщині, де лікує сама природа. Розташоване воно у долині річки Східничанка на висоті 600 м над рівнем моря. Навколо – лісисті гори, вершини яких досягають тисяч метрів. Повітря цієї гірської місцевості – з пониженим вмістом кисню, насичене ароматом хвої і безлічі лікарських трав, що позитивно впливає на кровотворний процес.
Унікальність Східниці і в тому, що це єдине місце в Європі, де на одній території знаходиться близько 40 джерел з різним типом лікувальних мінеральних вод. Також тут є поклади лікувальних грязей.
У Східниці безліч санаторіїв, оздоровчих центрів, котеджів і гостинних дворів. Щоб заощадити, можна винайняти приватний будиночок у місцевих жителів, які заодно й ознайомлять вас з тамтешніми традиціями.
Ціни в приватному секторі стартують від 50 гривень без харчування і від 200 грн з триразовим харчуванням. Ближні екскурсії від 60 грн (фортеця Тустань), далекі (термальні джерела Карпат, замки Закарпаття, сиро-винний тур) – від 300-500 грн і вище. Також можна замовити лікувальні грязі (озокерит), вартістю від 60 до 100 гривень.
Дістатися в Східницю можна через місто Львів, де з привокзальної площі головного ж/д вокзалу ходять маршрутні таксі. Також зручно їхати поїздом Київ-Трускавець, звідки пересісти на маршрутне таксі в Східницю.

Туристу на замітку

Сколе
Районний центр на Львівщині, який розмістився на берегах річки Опір. Тутешні гори вкриті реліктовими ялицево-буковими лісами, які насичують повітря фітонцидами, що знищують бактерії.
А якими захоплюючими можуть стати прогулянки Національним природним парком “Сколівські Бескиди”, сходження на гору Парашка, екскурсії до водоспадів Кам’янка та Гуркало, збір грибів та ягід, які ростуть тут, купання або рафтинг в річці Опір. Цілющими властивостями наділені навколишні мінеральні джерела.
Так само, як і у всіх карпатських поселеннях, тут можна знайти житло і в приватному секторі, і зняти номер в готелі за цілком доступними цінами.
Будиночок в приватному секторі обійдеться від 60 до 200 грн (без харчування) і від 300 грн – двомісний номер в готелі (харчування окремо в ресторані – приблизно 100 грн на день за одну особу). Екскурсії – безкоштовно: прогулянки лісом, до водоспаду, на збір ягід. Багато готелів обладнані сауною, римською лазнею, мангалом та іншими зручностями.
Доїхати в Сколе можна поїздами, що курсують у напрямку Київ-Львів-Ужгород, електричками Львів-Мукачево, або маршруткою Львів-Сколе.

Туристу на замітку

Верховина
Це найвищі гори Карпат і найколоритніший народ – гуцули. Селище лежить на висоті 620 метрів над рівнем моря, в межах гірського масиву Чорногора, який об’єднує Говерлу, Петрос і Піп Іван, висота яких – не менше двох кілометрів.
Через Верховину протікає одна з найкрутіших річок Чорний Черемош. Якщо завітаєте сюди влітку – вам обов`язково запропонують сплав по річці на байдарках, або надувних човнах.
Крім того, туристи можуть відпочити і з вудкою, і з кошиком для грибів і ягід. Але головне, не забути піднятися хоча б на одну з відомих гірських вершин. Невимовне задоволення, коли ти, втомлений, але задоволений, ковтаєш прохолодне повітря на самій вершині, оповитій густим туманом. А ще добре на березі річки засмажити на вогні цілого баранчика, як це роблять місцеві жителі.
Любителі культурного відпочинку можуть відвідати Музей гуцульського побуту та народних інструментів, відправитися на Скелі Довбуша або у місця зйомоккінострічки “Тіні забутих предків”.
Вартість двомісного номера в готелі, або у приватній віллі – від 80 до 300 (без харчування). Найчастіше туристи у Верховині обходяться безкоштовними прогулянками в гори або катанням на конях, велосипедах, сплавах по річці за договірну ціну.
Дістатися до Верховини можна через Івано-Франківськ, звідки майже щогодини курсує маршрутне таксі.

Туристу на замітку

Ворохта
Відомий курорт знаходиться у верхів’ї річки Прут, на північних схилах лісистих Карпат.
Літо у Ворохті – це піші прогулянки, купання і сплав по гірській річці, походи в гори, збір цілющих рослин.
В селищі знаходиться пам’ятка дерев’яної гуцульської архітектури 17-го століття – церква Різдва Богородиці. Цікавим об’єктом є й арочні залізничні мости(віадуки), зведені тут в XIX столітті.
Вартість житла – від 50 до 125 грн без харчування в приватному секторі. Як правило, це двоповерхова вілла з автостоянкою і всіма зручностями. З розваг – похід в гори, кінні прогулянки, екскурсії за договірну плату.

Туристу на замітку


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.