Чим загрожують неправильні поєднання продуктів та ліків?

Чим загрожують неправильні поєднання продуктів та ліків?
Деякі продукти харчування можуть нейтралізувати дію ліків, так що будьте уважні, якщо у вас на столі грейпфрутовий сік, молоко, зелені овочі, алкоголь, м’ясо і газована солодка вода. А тепер трохи докладніше зупинимося на кожному продукті.
Грейпфрутовий сік. Грейпфрут містить речовини, що поліпшують всмоктуваність шлунково-кишкового тракту і може викликати ефект передозування ліками від аритмії і алергії, антидепресантів, статинів для зниження рівня холестерину і засобами від порушення мозкового кровообігу, які розраховані на нормальну всмоктуваність.
Молочні продукти значно знижують ефективність антибіотиків. Між прийомом ліків і молока повинно проходити мінімум 2 години.
Зелені овочі — шпинат, капуста і зелений чай багаті вітаміном К, який згущує кров. З цими продуктами не поєднуються препарати, які розріджують кров.
Алкоголь категорично не можна змішувати з антидепресантами, заспокійливими засобами і трінітрогліцеріном. Як мінімум, вам загрожують втрата свідомості і дуже низький кров’яний тиск.
Смажене м’ясо блокує ліки від астми.
Газована солодка вода як продукт дуже агресивний, насичений вуглекислотою, може не тільки нейтралізувати дію ліків, а навіть спровокувати справжній хімічний вибух в організмі.
Запивати ліки якоюсь газованою водою заборонено. Пити газовану воду краще через пару годин після прийому ліків. Те ж саме стосується і соків — і фрешів, і магазинних, і домашнього приготування.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.