Діє програма відшкодування «теплих» кредитів

Діє програма відшкодування «теплих» кредитів
Стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів здійснюється за рахунок відшкодування частини «теплих» кредитів.
Основне відшкодування – за державною програмою.
Держава передбачила у 2016 році 894 млн грн. на програму відшкодування частини «теплих» кредитів. Програма показала свою ефективність у минулому році, відтак, її було продовжено і на 2016 рік. Таке відшкодування здійснюється Укргазбанком, а найближчим часом – Ощадбанком та Укрексімбанком.
Механізм відшкодування «теплих» кредитів передбачає компенсацію частини суми кредитів: 20% – для громадян на придбання негазових котлів, 30% – для громадян на енергоефективні заходи та 40% – для ОСББ на енергоефективні заходи. Держава також передбачила компенсацію у 70% на відшкодування кредитів для субсидіантів.
Додаткове відшкодування – за обласною програмою.
Рішенням Житомирської обласної ради від 26.01.2016 № 113 «Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015- 2018 роки» поширено її дію на усі верстви населення та затверджено такий порядок відшкодування частини кредитів, отриманих на впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективної модернізації житлових будинків:
фізичним особам у розмірі 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн за одним кредитним договором;
фізичним особам-учасникам антитерористичної операції на сході України – 10 % від суми кредиту, але не більше 2000 грн за одним кредитним договором;
ОСББ, ЖБК у розмірі 15 % від суми кредиту, але не більше 10000 грн за одним кредитним договором.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.