Яким буде курс долара цього тижня?

Яким буде курс долара цього тижня?
27,20 гривні за долар США – такою бачить долю гривні 2017 року Міністерство фінансів. Це – лише очікування, які Мінфін пропонує закласти в держбюджет. І цифра ця відчутно вища, ніж записували у програмі співпраці з МВФ, прогноз Фонду – 24,7 гривні за долар. Але програма ця завмерла. МВФ чекає, поки Україна розбереться зі своїми урядами. Тож і очікування наразі не тішать.
Утім уже другий тиждень поспіль гривня трохи росте, а долар трохи падає. 1 квітня на міжбанку долар опустився з 26,5 грн до позначки 26 грн. А в обмінках подекуди продавали по 26,10 грн. А от євро дещо підстрибнув – його продавали менше.
Віце-президент Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова прогнозує зміцнення гривні цього тижня. Одна з причин – обіцянки США виділити Україні допомогу після того, як президент Петро Порошенко відвідав Вашингтон. "Нам пообіцяли гроші і це позитивно відіб'ється на курсі. Попри те, що в нас немає (парламентської) коаліції, за необхідні закони голосують. Кожна гілка влади працює у стабільному режимі. На початку місяця спостерігається деяке підвищення курсу (долара), але до середини місяця він спадає. Валютний коридор складе від 26,30 до 26,70 гривні за долар", – прогнозує Олена Коробкова.
Прийдешній тиждень трохи вдарить по гривні – бо на початку місяця так завжди. Але через тиждень, за оптимістичним прогнозом, повернемося до нинішніх показників. Більш песимістично щодо курсу долара налаштований Олег Устенко з Міжнародного фонду Блейзера. "НБУ буде продовжувати задіювати жорсткі адміністративні важелі, які відсікають величезну кількість гравців на ринку. Тому курс, який виставляється, не відображає існуючих реалій. Проведення референдуму в Нідерландах (щодо підтримки чи непідтримки угоди про асоціацію України з Євросоюзом) точно не додає впевненості інвесторам. Може НБУ і вдасться утримувати гривню в межах 27-ми на наступному тижні, але існує величезна кількість ризиків, що курс може піти в більш високі межі", – наголошує Олег Устенко. Отже, об'єктивних причин для стабільності гривні немає, її зростання – тимчасове, насправді її курс штучно завищений, вважає експерт-песиміст.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.