В області починає нарощується виробництво тваринницької продукції.

В області починає нарощується виробництво тваринницької продукції.
У тваринництві Житомирської області, як за минулий рік, так і за 3 місяці поточного року, утримується тенденція постійного нарощування виробництва основних видів тваринницької продукції у всіх категоріях господарств.
Індекс виробництва валової продукції тваринництва за січень-лютий 2016 року склав до рівня минулорічного – 101,9%, що відповідає 4 місцю у рейтингу регіонів держави.
За підсумками минулого року всіма категоріями господарств вироблено 82,3 тис. тонн м’яса, що на 3,4 тис. тонн (4,3%) більше, 587,3 тис. тонн молока, що майже на рівні, 589,6 млн штук яєць.
За обсягами виробництва молока (587 тис. тонн) область займає 3 місце серед регіонів України, утримується першість по виробництву молока на 1 жителя (більше 400 кг), за темпами зростання реалізації на забій худоби і птиці в живій вазі (104,3%) – 2 місце у державі.
Індекс виробництва продукції тваринництва у 2015 році склав 103,5% до рівня 2014 року.
У минулому році в усіх категоріях господарств зменшено чисельність поголів’я великої рогатої худоби на 5,9 тис. голів (3,2%), поголів’я корів на 7,5 тис. голів (6,3%). Проте цього року чисельність поголів’я великої рогатої худоби у цій категорії господарств вже зросла на 6,7 тис. голів (5,6%), поголів’я корів – на 300 голів (0,3%).
За прогнозованими показниками у 2016 році в області мають виробити в усіх категоріях господарств: молока 595 тис. тонн (100,8%), яєць 605 тис. тонн (100,8%), продукції вирощування худоби і пиці у живій вазі 81,75 тис. тонн (109,4%), реалізувати на забій худоби і пиці у живій вазі 80,5 тис. тонн (100%).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.