Чи варто приймати аскорбінову кислоту?

Чи варто приймати аскорбінову кислоту?
Аскорбінка — найпопулярніший вітамін, який ви можете знайти у будь-якій аптеці. Їх приймають у період весняного авітамінозу усі — від малюків до дорослих.
Зазвичай аскорбінову кислоту потребують люди, які отримали отруєння чадним газом або іншими шкідливими газоподібними речовинами. При серйозному отруєнні аскорбінова кислота нормалізує процеси, пов’язані з окисленням й відновлює нормальне середовище в організмі людини. У випадках отруєння доза аскорбінової кислоти може скласти до 0,25 мл на 1 кг ваги.
Брак вітамінів в період зміни сезонів, також привід для вживання аскорбінової кислоти. Це може бути як лікарський препарат, так і фрукти і овочі, які необхідно додати в повсякденне меню. Це допоможе зміцнити імунітет і легше перенести такий період.
Вагітність. У період вагітності багато дівчат відчувають брак вітаміну C. За призначенням лікаря рекомендується вживання аскорбінової кислоти. У середньому вагітна жінка має отримувати на 30 % аскорбінової кислоти більше, ніж до вагітності.
Куріння. Як і при отруєнні чадним газом, людям потрібна збільшена доза вітаміну C. Це необхідно для відновлення кислотного середовища в організмі.
Якісний препарат аскорбінової кислоти сам по собі є безпечним. Але це далеко не означає, що можна їсти аскорбінку пачками. Ряд протипоказань на цей препарат все-таки є. Основа проблем в передозуванні вітаміну C, в якому теж немає нічого страшного, але це тільки для здорових людей, а ось тим, у кого проблеми зі шлунком (гастрит, виразка) вживання такої кількості кислоти може викликати ряд ускладнень.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.