Яке пенсійне забезпечення резервістів?

Яке пенсійне забезпечення резервістів?
Верховна Рада України 12 квітня прийняла Закон про внесення змін щодо соціального захисту резервістів, які постраждали в результаті участі в антитерористичній операції, і членів їх сімей (законопроект № 3497).

Законодавчим актом передбачається, що пенсійне забезпечення резервістів, які постраждали внаслідок виконання обов’язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосереднього їх участі в АТО, а також членів сімей резервістів, які загинули з таких же причин, здійснюється в порядку і на умовах, встановлених законодавством для військовослужбовців відповідних посад.

Схеми прирівнюваних посад резервістів і військовослужбовців затверджуються центральним органом виконавчої влади, що здійснює керівництво військовим формуванням.

Законом також відноситься до вислуги років для призначення пенсії служба у військовому резерві за безпосередньої участі в АТО або забезпеченні її проведення.

Ветеранами військової служби визнаються інваліди I і II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з виконанням обов'язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.