Як Житомирщина відзначить 8-9 травня?

Як Житомирщина відзначить 8-9 травня?
Відповідний Указ № 130/2016 Президент України Петро Порошенко підписав 8 квітня 2016 року. Основними лейтмотивами заходів є належне відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску Українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, посилення державної підтримки ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління.
20 квітня, на засіданні організаційного комітету із підготовки та проведення заходів до 8-9 травня за участі представників влади області, міста та громадськості обговорювали, як гідно відзначити ці знакові дати.
8 травня, у День пам'яті та примирення, у всіх районах та містах області відбудеться вшанування пам’яті учасників визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, покладання квітів до пам’ятних дошок, меморіалів, на військових кладовищах. У храмах області відбудеться молебень за мир в Україні та захисників вітчизни, панахида за жертвами Другої світової війни.
Основні урочисті заходи відбудуться 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, біля монументу Слави. Мітинг за участі керівництва області та міста пройде із використанням державної символіки та пам’ятного знаку «Мак пам’яті».
Також організатори планують створити тематичну фотозону, залучити військовий духовий оркестр та патріотичні художні номери.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.