Глобальна кліматична угода

Глобальна кліматична угода
Глобальну кліматичну угоду сьогодні, 22 квітня, підпишуть у Нью-Йорку. Станеться це у штаб-квартирі ООН. Очікується, що участь у підписанні візьмуть більше півтори сотні країн, серед яких – і Україна.
Метою угоди є зменшення світової температури на 1,5-2 градуси, але для цього країни мають ухвалити складні політичні та економічні рішення. Документ не передбачає відмову від традиційних видів пального, загальносвітові викиди вуглекислого газу не обмежуються. Однак всі без винятку країни повинні ухвалити свої національні заходи зі зниження викидів, технологічного переозброєння та адаптації до кліматичних змін.

Наприкінці листопада – на початку грудня 2015 року Всесвітній саміт зі зміни клімату відбувся у французькому Парижі. Там підписали підсумкову угоду, яку експерти вже назвали історичною. Цей документ спрямований на скорочення викидів парникових газів. Згідно з документом, всі учасники, які підписали документ, – а це представники 196 країн – зобов'язуються скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу. В угоді, зокрема, йдеться, що до 2020 року країни, що розвиваються, отримають 100 млрд доларів на рік для вирішення проблем клімату. Ці гроші їм нададуть інші держави, що підписали договір. Крім того, учасники угоди зобов'язалися не дати атмосфері потеплішати більш ніж на 2 градуси Цельсія до 2100 року і зосередити зусилля на тому, щоб потепління не перевищило півтора градуси. Кліматичний саміт у Парижі відкрився 30 листопада 2015 року і став наймасштабнішим в історії. Його ціллю було укладення першої в історії глобальної і обов'язкової до виконання угоди по скороченню викидів парникових газів. Після двох тижнів інтенсивних переговорів угоду було досягнуто, вона замінить собою чинний нині Кіотський протокол.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.