Ринок праці Житомирщини

Ринок праці Житомирщини
За підсумками 1 кварталу 2016 року на ринку праці Житомирщини відзначаються оптимістичні тенденції щодо зменшення безробіття.
Порівняно з аналогічним періодом минулого року до центрів зайнятості області надійшло майже на 22% (1754) більше вакансій.
Кількість запропонованих місць роботи зросла майже в усіх містах і районах області, а в Коростенському, Баранівському, Чуднівському, Черняхівському та Радомишльському – у 1,5-2 рази. Зменшилось число зареєстрованих вакансій лише у Романівському, Коростишівському, Брусилівському, Попільнянському районних та Малинському і Новоград-Волинському міських центрах зайнятості.
На 885 осіб (на 13%) зросла і кількість працевлаштованих земляків, які користувались послугами служби зайнятості.
Найбільш суттєво цей показник у порівнянні з 2015 роком збільшився у Ємільчинському (на 72%), Брусилівському (52%), Баранівському (50%), Черняхівському (39%) та Чуднівському (38,5%) районах.
Всього за три перші місяці цього року роботу отримали 7491 людина (торік за цей час – 6606 осіб).
Станом на 1 квітня цього року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 20471 особа, що на 280 громадян менше, ніж у минулому році.
На одне вільне робоче місце претендувало 9 осіб, що на рівні минулорічного показника за цей період.
Загалом цього року послуги державної служби зайнятості у Житомирській області отримували 28,9 тис. безробітних громадян, з яких 7,4 тис. осіб звернулися по допомогу у працевлаштуванні та отримали статус безробітного з початку року.
Серед безробітних, які знайшли роботу, 40 громадян започаткували власну справу за рахунок отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово. Кожен другий колишній безробітний відкрив власну справу в сферах оптової і роздрібної торгівлі та ремонту автотранспортних засобів.
На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 62 особи. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 513 осіб.
Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців за направленням державної служби зайнятості професійне навчання проходили 1,7 тис. безробітних.
Право на отримання допомоги по безробіттю мали 23 тис. безробітних громадян або 79,6% загальної кількості зареєстрованих безробітних. Середній розмір допомоги по безробіттю у березні 2016 року становив 1446,8 грн (у березні минулого року – 1141,9 грн).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.