Чи можлива повна підтримка безвізового режиму України з ЄС?

Чи можлива повна підтримка безвізового режиму України з ЄС?
Вишеградська четвірка, в яку входять Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина, надаватиме повну підтримку безвізовому режиму України з Євросоюзом, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
Вишеградська четвірка надає і надаватиме повну підтримку безвізовому режиму України з ЄС. Це дуже по-сусідськи за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки та країн "Східного партнерства", яка відбулася у Празі 4 травня.
Також, за словами Клімкіна, Вишеградська четвірка планує розробити спецформат співпраці з країнами, що мають Угоди про асоціацію.
Сам міністр під час саміту наголосив на важливості імплементації Угоди про зону вільної торгівлі, а також необхідності надання Україні та Грузії безвізового режиму вже влітку цього року. Раніше повідомлялося, що Рада ЄС розгляне питання безвізового режиму для України в травні.
Введення безвізового режиму для України та Грузії Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розглядатиме в один день. 20 квітня Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною. За словами очільника Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, Україна, як і Грузія, виконує всі вимоги для отримання безвізового режиму. Відтак, наразі рішення залежить від Європарламенту та Ради ЄС.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.