Абітурієнтам на замітку

Абітурієнтам на замітку
Зміни, що були протестовані минулого року, зараз повністю вступають в силу.
Термін дії сертифікату ЗНО та конкурсні бали. З 2016 року термін дії сертифікату ЗНО — 1 рік, тобто цього року для вступу абітурієнти мають надати сертифікати тільки 2016 року.

Конкурсні бали для вступу підсумовуються із декількох цифр:

-кожен предмет ЗНО — не менше 20% конкурсного балу;
-вага творчого конкурсу та фізичних випробувань — не більше 25%, для напрямків «Культура та мистецтво», «Архітектура та будівництво» значення творчого конкурсу — до 50%;
-атестат про повну середню освіту — до 10%;
-нагороди з олімпіад та конкурсів — 5% конкурсного балу.
-ВНЗ приймають сертифікати ЗНО за трьома спеціальностями. Обов’язковий предмет — українська мова та література, інші предмети -змінюються відповідно до напрямку навчання. Адміністрація навчальних закладів самостійно визначає мінімальну вагу конкурсного балу сертифікату, за яким абітурієнти може бути допущеним до участі у конкурсі.

Термін прийому документів

Прийом заяв та документів у 2016 році проходить з 11 по 27 липня. Абітурієнти, що здають вступні іспити, проходять творчій конкурс або співбесіду, можуть подати заяву тільки до 20 липня.

Співбесіди та вступні іспити відбудуться з 21 по 28 липня. Творчі конкурси будуть проводитись з 18 по 27 липня. Перелік зарахованих на бюджет буде опублікований 1 серпня.

Документи

Абітурієнти можуть одночасно подавати до 15 заяв на 5 спеціальностей. Якщо абітурієнт обрав спеціальність, на яку не передбачені бюджетні місця, він може подавати необмежену кількість заяв.

Для вступу у 2016 році знадобляться наступні документи:

-заява на ім’я ректора, в якій зазначено напрямок підготовки або спеціальність та форма навчання;
-копія атестату та додатку до нього;
-копія сертифікату Українського центру оцінювання якості знань (ЗНО);
-копія паспорту;
-4 однакових кольорові фотографії 3х4 см.
На момент подачі документів при собі необхідно мати оригінали цих документів, а також військовий квиток (посвідчення про приписку) для юнаків.
Зверніть увагу, що ВНЗ можуть вказати додаткові правила вступу, тому за детальною інформацією звертайтесь безпосередньо до навчального закладу, який ви обрали.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.