Вибираємо світильник

Вибираємо світильник
Стельові світильники бувають різних типів. Вони можуть бути підвісними, накладними або вбудовуваними. Який тип вибрати, залежить від приміщення і конструкції стелі.
Підбір світильника для підвісної стелі
Конструкція підвісної стелі об’ємна і опускає його на кілька сантиметрів. Щоб не виникло проблем з підбором світильників під вже вирізані отвори, краще їх заздалегідь.
Підвісної стелі більше підійдуть вбудовані світильники, вони можуть бути точковими, з направленим світлом або ж поворотними. Також можливий варіант люстри на короткій ніжці або накладних світильників.
Бетонну стелю
Якщо стеля обклеєний шпалерами під фарбування то кращим варіантом стане ріжкова люстра з невеликою штангою або накладна тарілка. На такі стелі не варто купувати врізні світильники через складність монтажу. Зазвичай в такій стелі роблять виріз під основне джерело освітлення, і люстра може бути тільки накладна. Врізний світильник на такій стелі встає криво або буде постійно вилітати з кріплення.
Як правильно організувати освітлення кімнати
Дуже важливо щоб освітлення в кімнаті було не тільки красивим, але і правильним. Перебувати в приміщенні повинно бути приємно, а очі не повинні втомлюватися. Для того, щоб домогтися такого ефекту, потрібно підібрати світильники які будуть по-різному розподіляти свет. Для кожного приміщення необхідно своє висвітлення.
Для робочих зон, наприклад над письмовим столом або над робочою поверхнею на кухні краще підійдуть світильники з прямим світлорозподілом, наприклад, точкові.
Для коридору можна придбати стельовий світильник з плафоном, який забезпечить рівний розподіл світлового потоку.
У вітальні можна використовувати точкове освітлення з прямим світлорозподілом, яке виділятиме різні зони відпочинку, а в центральній частині встановити підвісний світильник, розрахований на урочисті випадки.
Для спальні краще підібрати м’яке, ненав’язливе освітлення. З цією метою підійдуть світильники з розсіює світлом, а для любителів почитати на ніч можна зробити в головах бра.
Лампи для світильників
Від обраної лампи для світильника також буде залежати атмосфера в кімнаті. Самий звичний для ока світло у ламп розжарювання, але вони не економні і підходять не для всіх світильників.
Галогенові лампи мають більш потужний але холодне світло і бояться перепадів в напрузі.
Економічні лампи самі затребувані і можуть світити як холодним, так і теплим світлом. Служать такі лампи довше за своїх побратимів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.