Вибираємо земельну ділянку

Вибираємо земельну ділянку
Самій купівлі ділянки передує, як правило, нелегкий і довгий її вибір. Рідко кому вдається відразу знайти оптимальний для себе варіант.
Отже, давайте вже почнемо про все і по порядку.

ПЕРШИЙ ЕТАП

Необхідно визначитися у власних уподобаннях. Який природний фон і навколишній пейзаж задовольнив би на все життя. Оскільки покупка ділянки для зведення на ній свого житла, явно планується не для того, щоб прожити там наступні пару місяців. Так, що це більш ніж важливо. Лісове оточення, близькість водойм, віддаленість від міста, рельєф місцевості, родючість землі – ось з чого потрібно вибирати і підкреслити для себе необхідне на початковому етапі вибору земельної ділянки.

ДРУГИЙ ЕТАП

Визначаємо свій апетит в плані площі ділянки, а заодно і її форму. Планування великого будинку, місця під сад, гаража, можливість влаштування додаткових майбутніх споруд – явно націлює на придбання, як можна більшої площі. Тут, звичайно, важливо не забути про відповідність ціни, яка прямо пропорційна площі. Якщо ж, плани більш скромні і нічого з перерахованого не намічається або існують певні обмеження в матеріальних засобах, то тут вже розганятися нікуди. Для будівництва «нормального» будинку цілком підійдуть стандартні ділянки з площею 6 — 10 — 15 соток. На такій площі, крім будинку, можливий і невеликий город, та невеликі господарські будівлі.

Форма ділянки, а саме квадратна вона чи прямокутна – підбирається виходячи з планування на ній майбутніх об’єктів. Це вже більше дизайнерське питання, яке вимагає практичного розгляду. Звичайно ж, перевага віддається прямокутним дільницях, але з правильним співвідношенням сторін. Вузькі і довгі ділянки в будь-якому випадку виявляються згодом незручними. По-перше, за ними важко встежити в плані охорони, а по-друге, майбутні додаткові споруди доведеться розташовувати одна за одною, або по різних кінцях ділянки, що погодьтеся, незручно і негарно. Тому форма ділянки, більш наближена до квадратної або квадратна, вважається більш естетичною і практичною.

ТРЕТІЙ ЕТАП

Наявність та близькість інфраструктури і комунікацій. Тут, взагалі, було б нерозумно щось пояснювати і доводити. Звичайно, близьке розташування і можливість підключитися до газу, світла і води – це великі переваги для обраної ділянки. Близьке розташування до зупинки, магазину, школи, дитячого садка, медичного пункту, та й взагалі, наявність дороги – незаперечні плюси. Наявність усього цього забезпечить господарям майбутнє комфортне проживання.

ЧЕТВЕРТИЙ ЕТАП

Необхідно розглянути факт віддаленості ділянки від міста. Близькість розташування до міста або знаходження ділянки в його межах – це звичайно зручно в плані роботи і інших благ цивілізації, але про амбіції з природою доведеться забути. Контакт природи і міста, самі розумієте неможливий. Якщо ж не хочеться втрачати жодного з цих чинників, то оптимальним рішенням вибору буде невелика віддаленість ділянки від міста. В цьому випадку буде природа і можливість швидко опинитися в цивілізації. Віддаленість ділянки на 5-15 км від міста, те що потрібно.

Якщо ж, і це все не потрібно, а хочеться забратися подалі від усіх і всього, то тут має бути присутня повна свобода вибору. Віддалені ділянки завжди були примітні своїми краєвидами та природними багатствами, але і славилися втратами в благах цивілізації. Остаточне рішення на цьому етапі повинно прийматися самостійно, ґрунтуючись на тих же фінансових можливостях та перевагах.

П’ЯТИЙ ЕТАП

Важливо врахувати особливості і рельєф місцевості. Здавалося б, земля вона і земля, але не все так просто. Проводячи оцінку ділянки, слід уникати насипних і заболочених ґрунтів. Оскільки при будівництві і майбутній експлуатації будинку в таких місцях, може виникнути, не мало труднощів, як фінансових, так і фізичних. Халатність у відношенні розгляду типу ґрунту може обернутися проблемами із закладкою фундаменту і в цілому з майбутнім збереженням об’єкта. Надлишок вологи, заболоченість створить труднощі з відведенням ґрунтових вод при їх підйомі. Для вирішення проблеми потрібне створення цілого ряду дренажних систем, а це час, фізична праця і гроші. Так що будьте уважні на цьому етапі і не дозвольте затьмарити собі життя.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.