Область отримала нові містобудівні повноваження

Область отримала нові містобудівні повноваження
Дві громади отримали нові містобудівні повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них місто Коростишів на Житомирщині. Акти приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Коростишева Іван Кохан.
Після передачі повноважень мешканці зможуть реєструвати дозвільні документи на будівельні роботи безпосередньо на території громади, а місцева влада зможе контролювати законність будівельних робіт.
Децентралізація держархбудконтролю поширюється на нові регіони. Позитивна тенденція полягає у тому, що функції вже перебирають не тільки великі міста, але й районні центри та навіть села. Це є запорукою надходження нових інвестицій в будівництво на території громад, наближення адміністративних послуг до людей та зменшення кількості проблемних будівництв.
На сьогоднішній день низка громад вже отримали нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь, а також Ірпінь, Макарів та Українка на Київщині, Чорноморськ на Одещині, Славута на Хмельниччині, Умань на Черкащині, міста Дружківка, Лиман, Торецьк та Селидове у Донецькій області, Ювілейна об’єднана територіальна громада та Покров на Дніпропетровщині.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.