Обробка цоколя в приватному будинку

Обробка цоколя в приватному будинку
Проводиться обробка цоколя приватного будинку зазвичай вже на стадії внутрішньої обробки. Якщо цю роботу відкласти надовго, то зовнішній вплив (перепади температур, рясні атмосферні опади та інші фактори) обов’язково позначаться на стані основних конструкцій.
Існують різні способи облагороджування цоколя. Щоб вибрати оптимальний і відповідний, необхідно керуватися технічними особливостями, фінансовими можливостями та естетичними міркуваннями. Найбільш поширеними видами облицювання є оздоблення природним або штучним каменем, фарбування, бетонування та оздоблення сайдингом.

ОЗДОБЛЕННЯ ПРИРОДНИМ КАМЕНЕМ

Для роботи використовуються плоскі (не більше 10 см завтовшки) камені. Їх кріплення на цементно-піщаний розчин виробляють знизу вгору рядами, підбираючи відповідний розмір елементів. По кутам кладуть природний камінь більш великих розмірів, поступово переходячи до меншого розміру в середині. Щоб надати такій кладці ще більш декоративний вигляд, в цементний розчин можна додати подрібнене скло. Завдяки йому на сонці обробка буде іскритися.

Облицювання натуральним каменем має масу переваг. По-перше, цей матеріал довговічний. По-друге, стійкий практично до всіх небезпечних факторів навколишнього середовища. І, по-третє, цоколь виглядатиме благородно і гарно. Але для такої обробки доведеться витратити чимало коштів, часу і праці.

ФАРБУВАННЯ

Це досить економічний і практичний варіант. Завдяки тому, що зараз є великий вибір фарб для зовнішніх робіт, можна підібрати фарбу, створену саме для фарбування цоколю з урахуванням використаного матеріалу при будівництві будинку. Дані фарби відрізняються стійкістю до екстремальних температур, сухості і надмірного зволоження.

В разі, якщо цоколь має значні візуальні дефекти, його спочатку штукатурять. Краще виконати цю частину робіт з використанням армованої сітки, яка додасть додаткову міцність цоколю. Для більшої декоративності можна зробити рельєфну штукатурку. Після фарбування вона буде виглядати незвично, ніж проста гладка поверхня.

Такий спосіб оздоблювальних робіт вважається екологічним, так як дозволяє підніжжю будинку «дихати», при цьому волога ззовні не проникатиме всередину. Але у цього варіанту обробки є і мінус. Перепади температур, зміни вологості, впливають на зовнішній вигляд цоколя і періодично його доводиться ремонтувати.

БЕТОНУВАННЯ

Якщо в майбутньому займатися ремонтом бажання немає, то варто використовувати саме цей спосіб. По всьому периметру будівлі необхідно зробити бетонну цокольну опалубку. Заливку бетону краще проводити за один раз, щоб вийшла монолітна конструкція. Бетонування виробляють також з використанням арматурних конструкцій. Після повного застигання матеріалу, цоколь покривають фарбою для фасадних робіт.

ОБЛИЦЮВАННЯ САЙДИНГОМ

Панелі з полівінілхлориду можуть використовуватися для зміни зовнішнього вигляду не тільки зовнішніх стін, але і для цоколя. Відмінність сайдинга полягає в товщині – для цоколя використовуються панелі з більшою товщиною. На поверхню монтується металевий каркас, на який встановлюється сайдинг.
Перевагами такої обробки можна вважати можливість додаткового утеплення цоколя за рахунок прокладання теплоізоляційного матеріалу в простір між панелями і зовнішньою поверхнею будівлі. Крім того, сучасний сайдинг випускається в різних варіантах – «під цеглу», «під природний камінь» і в різній кольоровій гаммі. Матеріал панелей відрізняється тривалим терміном експлуатації і стійкістю до екстремальних умов середовища. Є у продажу і металевий сайдинг.

Зваживши всі «плюси» і «мінуси» кожного виду обробки можна вибрати для свого будинку найбільш належний і практичний варіант. Необхідно лише пам’ятати, що обробка цоколя приватного будинку повинна гармонійно поєднуватися із загальною його обробкою.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.