Як вберегти дитину поблизу водойм

Як вберегти дитину поблизу водойм
Одна з найважливіших деталей відпочинку біля води – тривалість перебування на сонці. Чим менша дитина, тим більше часу вона повинна перебувати в тіні. З малюком меншим за шість місяців на пляж краще взагалі не виходити. Дітки старшого віку можуть відпочивати на пляжі в години найменшої сонячної активності (до 10.00 і після 16.00).
Неодмінний атрибут відпочинку – сонцезахисний крем із сильним фільтром (як мінімум, 35). Намазати шкіру дитини кремом потрібно щонайменше за 20 хвилин до виходу з дому. Якщо малюк купатиметься, потрібно користуватися водостійким кремом, а аплікації слід повторювати після кожного занурення у воду. Важливо пам´ятати, що сонцезахисні креми можна використовувати лише після досягнення дитиною тримісячного віку.
У дитини на пляжі обов´язково повинен бути головний убір. Стануть в нагоді й сонячні окуляри, але лише в тому випадку, якщо вони куплені в оптиці, а не в магазині з іграшками.
Під час спеки дитина може постраждати від зневоднення. Найменше проблем із немовлятами: для них завжди готовий свіжий напій потрібної температури. Для старших дітей потрібно підготувати негазовану джерельну воду. Найкраще розлити її по невеликих пляшечка і зберігати в сумці-холодильнику.
Що ж до купання, то плескатися у воді можуть навіть немовлята, котрі не вміють ходити. Головне, щоб батьки міцно тримали їх. Занурювати дитину у воду потрібно поступово, щоб уникнути термічного шоку, а перебувати у воді слід не довше, ніж півгодини.
Якщо дитина любить копирсатися в піску біля води, найкраще, щоб за нею спостерігав хтось із дорослих. Крім того, не варто забувати про надувні нарукавники для малюка. Головне правило на відпочинку біля води – не спускати очей з дитини. Кілька секунд, витрачених на пошук газети біля шезлонга, можуть закінчитися трагічно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.