Які нові реформи готує Міністерство юстиції?

Які нові реформи готує Міністерство юстиції?
Міністерство юстиції готує нові зміни в системі реєстраційної служби, що стосуються реформи системи органів державної реєстрації актів цивільного стану, а також створення інституту приватного реєстратора.
Наступний крок - це реформа системи органів державної реєстрації актів цивільного стану. Існуюча система давно вимагає змін. Ми плануємо здійснити повну децентралізацію і демонополізацію цієї сфери. Передамо функції органам місцевої влади, акредитованим субєктам і, можливо, нотаріусам. Мета проста – максимально наблизити послуги до пересічної людини: скоротити черги у відділах державної реєстрації актів цивільного стану, спростити процес подачі заяви через інтернет і процедуру оплати послуг у режимі онлайн.

Також розглядається можливість введення інституту приватного реєстратора. По- перше, це дозволить збільшити надходження до бюджету, а по-друге, створити ще одну опцію вибору для людей. Плануємо також упровадити сервіс, який дозволить реєструвати і розривати шлюб за одну годину. Від 40% до 100% наявних випадків, коли подружжя при розірванні шлюбу за взаємною згодою ставить питання про розлучення до закінчення місячного терміну.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.