Фарбування гіпсокартонної стелі

Фарбування гіпсокартонної стелі
Необхідні матеріали та інструменти
— Акриловий грунт глибокого проникнення.
— Водоемульсійна фарба. Це, мабуть, кращий варіант для фарбування гіпсокартонних стель. Ця фарба не містить токсичних речовин, не поширює неприємних запахів в процесі фарбування. На фарбі настійно рекомендуємо не економити. Неякісна фарба погано лягає, в результаті на пофарбованій поверхні невідворотно утворюються розводи.
— При бажанні додати інтер’єру оригінальність, можна забарвити стелю не в білий, а будь-який інший колір. Для цього буде потрібно колір для втиснути фарби.
— Велюровий або хутряний валик з коротким ворсом на довгій рукояті. Важливість використання якісного валика важко переоцінити. І справа не тільки в тому, що хорошим валиком зручніше працювати. Використання валика низької якості призведе до того, що фарба ляже на стелю неоднорідним шаром. У результаті зовнішній вигляд буде далекий від досконалості. Ні в якому разі не можна використовувати поролоновий валик. Він виділяє бульбашки повітря, які осідають на фарбується.
— Пластмасова ванночка для фарби відповідає обраному валику ширини.
— Кисть. Вона необхідно для фарбування стелі у важкодоступних місцях, де підібратися валиком неможливо або незручно.
Також слід подбати про одяг. Фарбування стелі з гіпсокартону — робота досить брудна. У процесі фарбування будуть капати бризки фарби, тому рекомендуємо надіти одяг, яку абсолютно не шкода зіпсувати. З цієї ж причини обов’язково використання головного убору.

Виконання робіт

Спочатку зашпакльовану і зачищену поверхню необхідно ретельно підготувати. Для цього стелю витирається злегка вологою ганчіркою. Після цього стелю грунтують.
Відкривши ємність з водоемульсійною фарбою, ретельно перемішайте її вміст. Цю операцію дуже зручно виконувати за допомогою дриля, оснащеної спеціальною насадкою. Якщо фарба надто густа, можна додати в неї трохи води. Тоді працювати буде зручніше.
Тепер можна приступати безпосередньо до фарбування стелі з гіпсокартону. Спочатку пензлем прокрашиваются важкодоступні місця, а також ділянки примикання стелі до стін і кути. При цьому рухи пензлем повинні бути не вперед-назад, а тичковими. Тоді на стелі не залишиться смуг і розлучень.
Після цього приступаємо до роботи з валиком. Він вмочається у ванночку, наповнену фарбою, і розкочується по її ребристої поверхні. Ця дія дозволить рівномірно просочити ворс фарбою і видалити з валика її надлишки.
Перший шар фарби слід наносити паралельно вікнам. Дочекавшись висихання першого шару можна приступати до фарбування стелі другим шаром. При цьому фарбування повинне вестися у напрямку від вікон до протилежної двері. Завдяки такому перехресному нанесенню шарів фарби покриття вийде ідеально однорідним.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.