Усунення дефектів підлоги

Усунення дефектів підлоги
У будь-якому випадку необхідно усувати саму причину скрипу. Для цього у відповідному місці слід розкрити підлогу і провести його настілку заново. Дефектні планки, зрозуміло, слід замінити на нові, а потім замінити цвяхи або шурупи, а для надійності потрібно промазати їх синтетичним клеєм.
Перестилання паркету можна спробувати уникати, закачавши під скрипучі місце за допомогою шприца достатню кількість клейової мастики. Пригрузить це місце до повного висихання клею. Якщо це не допоможе, то доведеться тільки розкривати підлоги і перестилати заново із заміною дефектних планок.

Ремонт підстави
Ознаками несправного підстави є: порушення звуко-, тепло- та гідроізоляції, просідання покриття, хиткість покриття, відшаровування паркету від підстави, деформація і руйнування паркетного шару. У всіх випадках необхідно знімати паркетне покриття і ремонтувати підставу.

Порушення звукоізоляції
При порушенні звукоізоляції всі шуми, особливо контактні, легко проникають в приміщення або резонують в якій-небудь частині приміщення. Це відбувається при використанні невідповідних матеріалів або матеріалів із зниженими звукоізоляційні властивості, при руйнуванні звукоізоляційного шару, а також якщо підстава влаштовувалося без звукоізоляції і амортизаційних прошарків.
Щоб провести ремонт підстави, слід демонтувати підлогу — частково або повністю. Спочатку знімають плінтуси. Беруть два широких тонких зубила або широкі стамески і, починаючи від дверного косяка, вганяють інструмент між стіною і плінтусом. У утворився зазор трохи далі уздовж стіни заганяють (вбивають) друге зубило або стамеску. Перший інструмент виймають, а замість нього вставляють дерев’яну розпірку або клин. Далі, чергуючи інструменти, поступово проводять демонтаж плінтуса. Якщо ж плінтус знімний, то його слід акуратно підчепити викруткою або стамескою і, не пошкодивши засувки, зняти. Потім знімають паркетне покриття і займаються усуненням порушення звукоізоляції.

Порушення тепло- і гідроізоляції
Ознаки порушення цих шарів проявляються в проникненні випарів з нижніх поверхів, у зміні температури підлоги. У цьому випадку потрібно повністю замінити ізоляційний шар на новий, гарної якості. Для заміни гідроізоляції необхідно розібрати підставу до плит перекриття. Якщо товщина теплоізоляції недостатня, то її необхідно збільшити.

Розтріскування і руйнування підстави
Причина цих дефектів полягає в неякісно приготованому розчині, у використанні марок цементу нижче проектної, в укладанні розчину занадто тонким шаром на легкодеформіруємих шар ізоляції, в передчасної укладанні паркету або наступних шарів на незміцнілу підстава та інших технологічних порушеннях. Така підстава краще замінювати повністю. В крайньому випадку, можна оновити окремо зруйновану ділянку. Для цього зруйновану ділянку розчищають до ізоляційних шарів, не порушуючи останні. Очищене місце знепилюють і промивають водою. Воду видаляють, щоб не було калюж. Замішують концентрований розчин: на 1 частину цементу тільки 2 частини заповнювача, ретельно перемішати і, підливаючи воду, зробити густу цементну масу.

Заповнити розчищене місце цементним розчином, вирівняти і загладити теркою. Коли розчин злегка схопиться, його слід присипати сухим цементом і загладити металевою гладилкою (прожелезніть). Через добу цементну латку закрити ганчіркою для зволоження і підтримувати вологу протягом тижня. Після цього бетон остаточно просушити і можна укладати паркет.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.