Як мотивувати дитину влітку

Як мотивувати дитину влітку
Чи варто постійно нагадувати синові чи доньці під час літніх канікул про навчання? А якщо не нагадувати, як це відіб’ється на їх успішності в новому навчальному році?
Пропонуйте дитині більше читати.
Причому, абсолютно необов’язково за навчальною програмою. Нехай дитина вибирає книги, які їй до душі, тільки стежте, щоб їй завжди було що почитати! Це ніби “заточує” її розум.

Включіть уроки в повсякденне життя.
Скажімо, нехай дитина порахує, скільки грошей вам потрібно буде витратити в супермаркеті, або розповість вам віршики, які вона пам’ятає зі шкільної програми. Постарайтеся організувати це все ненав’язливо, щоб не викликати у дитини відчуття офіціозу того, що відбувається.

Повторюйте торішній матеріал.
Знову-таки, робіть це ненав’язливо, дуже добре – в ігровій формі. Щойно у дитини виникне відчуття, що її саджають за парту, вона моментально відмовиться “співпрацювати”.

Використайте її улюблений комп’ютер.
Закачайте в комп’ютер або планшет розвиваючі та освітні ігри та мультики для дитини. Тільки постарайтеся вибирати щось динамічне і цікаве, в стилі літніх канікул.

Доручіть дитині організувати екскурсію.
Це може бути як поїздка машиною в інше місто, так і піша прогулянка в найближчий парк. Нехай дитина по максимуму займеться організаційними питаннями (ви, звичайно, будете її непомітно підстраховувати), спробує підрахувати, скільки ви пройдете/проїдете, скільки грошей витратите, скільки часу піде на екскурсію тощо.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.