Позбавляємось тріщин у стелі

Позбавляємось тріщин у стелі
Найчастіше це спостерігається на місці стику стельових плит. Від тріщин в стелі не так то вже й складно позбутися. До того ж, сьогодні більшість людей проводять будівництво та ремонт своїми руками, без професіоналів. Число любителів зростає з кожним роком.
Давайте розглянемо основні способи ремонту стелі, які допоможуть нам позбутися тріщин. Застосування кожного із способів буде залежати тільки від того, наскільки глибокою є тріщина. Нам знадобляться: армуюча сітка, шпатель та суміш, необхідна для того, щоб заповнити тріщини, штукатурка і шпаклівка. Не забуваємо також про ганчірки, шматки лляного полотна і марлю.

Перед початком основної роботи, видаляємо стару штукатурку, шпаклівку, та все інше, що може перешкодити заповненню тріщин в стелі і закріпити там новий матеріал. Шпаклівку необхідно змочити водою і дочекатися розбіжності тріщини в стелі приблизно на три міліметри.
Суміш для замазування тріщин можемо приготувати своїми руками з гіпсу або крейди, розмішуючи водою. Звичайно, буде дешевше ніж купити готову в магазині. Якщо говорити про якість ремонту, то слід зазначити, що перевагу необхідно віддати синтетичним матеріалам, які продаються у магазинах будівельних матеріалів. Вони є еластичними і вологостійкими.
Перед тим, як приступити до роботи, потрібно дочекатися поки стеля повністю не висохне, після очищення залишків старого ремонту і промивки.

РЕМОНТ ТРІЩИН НА СТЕЛІ

Поступово шпателем наносимо шар за шаром на тріщину в стелі. Новий шар будемо наносити після висихання першого.
Ремонт своїми руками припускає акуратність і уважність, а найважливіше терпіння та витривалість у своїй справі. Уникаємо зайвих шарів шпаклювання, в іншому випадку, може статися відпадання шпаклівки з плином часу по причині важкості. Щоб запобігти цьому, на останній шар прикріплюємо марлю.
Якщо тріщини занадто широкі, то у такому випадку однією шпаклівкою не обійтися. Тут в хід йде армуюча сітка. Вона закриє тріщину і запобіжить подальшому розтріскуванню стелі. Поверх сітки наносять штукатурку, далі шпаклівку, але тільки після повного висихання штукатурки.
В самому кінці, після виконання шпаклювальної роботи, саме місце потрібно відшліфувати за допомогою абразивного інструменту. Для цієї мети можна скористатися навіть звичайним наждачним папером. У висновку нам залишиться лише побілити і пофарбувати стельові плити.
Якщо тріщина має досить глибокий характер, то використаємо наступний спосіб. Необхідно приготувати з лляної або бавовняної тканини спеціальну прокладку. Слід врахувати той факт, що розмір прокладки повинен бути більше розміру тріщини на кілька сантиметрів з кожного боку.
Тканину просочуємо клеєм і накладаємо на тріщину, розправляємо, щоб прокладка заповнила всю тріщину і відразу наносимо шпаклівку.
У такій роботі дозволяється використовувати не тільки вище перелічені матеріали, але і ті, з якими зручніше працювати, приміром: монтажні пінки або герметики. Вельми оригінальне рішення – використання спеціального скловолокна, товщиною в два міліметри. Зазвичай його використовують після того, як відшліфують стелю.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.