Маяки для штукатурки

Маяки для штукатурки
Сьогодні, завдяки наявності стінових маяків, робота значно спрощується.
Ці елементи є металевим профілем. Його товщина впливає на шар штукатурки наноситься. Слід враховувати, що маяки заввишки 10 мм - більш жорсткі, вони не так прогинаються в процесі нанесення штукатурки.

Монтаж маяків здійснюється з допомогою:
-розчину;
-спеціального кріплення.
Який би варіант не був обраний, стіни попередньо потрібно очистити, видаливши надлишки розчину, відшаровується штукатурки, старої фарби.

Виставлення маяків

Щоб правильно виставити маяки, використовують такі способи:
Забивають цвях у верхній лівий кут стіни, не занурюючи його, а залишаючи на товщину планованого шару штукатурки. Зазвичай це близько 1 см, звичайно, якщо стіна має відносно рівну поверхню. Після цього забивають другий цвях у нижньому куті, виставляючи з допомогою виска вертикаль між ними. Повторюють аналогічні дії в правому куті.
Потім натягують діагональні та горизонтальні нитки між цвяхами. Необхідно простежити, щоб за площини натягнутих ниток не виступали частини наявної стіни. Якщо таке спостерігається, цвяхи трохи витягують. Коли все вийшло, монтують маяки, орієнтуючись на нитки.
Другий варіант мало чим відрізняється, проте є сенс розглянути його окремо. Після забивання цвяхів закріплюються по кутах маяки, довжина яких трохи менша, ніж відстань між цвяхами. Потім нитки натягують вже між маяками і встановлюють проміжні елементи.

Кріплення на розчин

Зрозумівши принцип виставлення маяків, можна почати їх монтаж. Для цього потрібно розчин з підвищеною кількістю цементу, куди бажано для швидкого схоплювання додати гіпс.
Використовуючи перший варіант виставлення маяків, накидають розчин на стіну по довжині маяка, роблячи шар більше, ніж передбачувана штукатурка. Потім до накиданному розчину можна додати маяк і правилом його втопити 1 мм нижче, ніж рівень ниток. Що стосується проміжку між маяками, то його роблять таким, щоб він був менше довжини правила.

Установка маяків

При другому способі крайні маяки потрібно обрізати до розміру, коли вони легко поміщаються між забитими цвяхами. Потім накидають розчин і втоплюють маяк до рівня, поки правило повністю не упреться в цвяхи. Проміжні елементи виставляються так, як описано в першому способі.

Спеціальне кріплення

Коли для кріплення маяків планується застосувати спеціальне кріплення, необхідно після натягу ниток нанести в місцях монтажу вертикальні лінії на стіну. Потім по ній свердлять отвори через третину метра під дюбель-цвяхи. Головки цих цвяхів вкручують не повністю, а тільки до рівня ниток. Після цього монтують на них спеціальне кріплення, до якого фіксується маяк.

Остаточна товщина виконуваного штукатурного шару може регулюватися за допомогою загвинчування саморіза, який утримує кріплення.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.