Як зробити льох своїми руками

Як зробити льох своїми руками
Як зробити льох: особливості даного приміщення

Існує два терміна, що розрізняються між собою - погріб і підвал. Перше значення найчастіше використовується у випадку назви окремого підземного приміщення. Другий термін означає підземне приміщення, що знаходиться під будинком. В підвалі може перебувати гараж, пральна машина, комора і т. д.

Основною функцією льоху є зберігання в ньому продуктів харчування, таких як консервація, картопля, морква, цибуля. В приміщенні знаходяться полиці, стелажі і підставки для цього. Крім того, у погребі повинна бути якісна вентиляційна система, завдяки якій продукти зможуть зберігатися в ньому дуже довго. Деякі продукти зберігаються в льодовику. Спорудження погреба - досить складний процес, до проведення якого слід підходити з особливою відповідальністю і серйозністю.
Споруда стоїть окремо, погреби дозволяє прикрасити ділянку оригінальною будовою. Деякі погреби обладнують кам'яною кладкою, важкої дверима з засувом, це надає їм старовини і особливої елегантності.

Існує кілька варіантів спорудження погреба, Пропонуємо зупинитися на мелкозаглубенном варіанті. Даний льох з одного боку є відмінним прикрасою ділянки, а з іншого виконує функцію місця для заощадження в ньому продуктів.

Погріб мелкозаглубленного типу складається з двох частин, одна з яких є підземної, а друга наземної. Рівень заглиблення погреба визначають грунтові води, що знаходяться на ділянці. У деяких випадках вдається спорудити будова глибиною до 250 см. Верхня частина буває різною по висоті, все залежить від конструктивних особливостей приміщення, а також його форми. В деяких випадках, в наземній частині облаштовують також літню кухню або місце для прийому гостей, тоді її висота має рівнятися мінімум висоті вхідних дверей.

Перед початком роботи необхідно визначитися з місцем спорудження погреба і створити його проект. У ньому будуть вказані всі найдрібніші подробиці, пов'язані з розмірами, матеріалами з якого буде виконано будова. Перед складанням проектної документації, слід визначити рівень грунтових вод на ділянці, і в співвідношенні з даними показником визначати глибину льоху. В іншому випадку, існує ризик підтоплення льоху.

Виготовляючи стіни погребу найчастіше використовують матеріали у вигляді каменю, цегли, бетону. Наземна частина погреби іноді виготовляється з дерева.
Підземна частина погреби найчастіше бетонується, хоча іноді на підставу укладається глина, яка щільно утрамбовується на ньому. Як перекриття рекомендуємо скористатися дерев'яними балками. Кожен конструктивний елемент льоху, такий як стіни, підлога та стеля повинні бути якісно теплоизолярованы. Найчастіше для цих цілей використовується глина, мінеральна вата або бітум.

Для того, щоб з'єднати яруси між собою рекомендується звести сходи і люк. Можливий варіант зведення кам'яних сходів або знімною металевої. Розміри люка повинні бути зручними для транспортування ящиків з продуктами.

Перед тим як зробити правильний погріб, ознайомтеся із загальними рекомендаціями:

-виконуйте будівельні роботи виключно влітку;
-намагайтеся звести льох на максимально високому ділянці;
-в обов'язковому порядку в погребі повинна бути якісно обладнана вентиляційна система;
-для обробки дерев'яних деталей використовуйте антисептичні склади;
-розташовуйте вхідні двері на північ.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.