Звукоізоляція підлоги

Звукоізоляція підлоги
Яким повинен бути матеріал для облаштування звукоізоляції підлоги? На підлогу постійно діє статичне навантаження, а також тимчасова. Тому, використовуваний матеріал повинен витримувати всі ці навантаження, тобто повинен бути міцним і жорстким. Не менш важливим пунктом є теплопровідність матеріалу, яка повинна бути низькою. Також період роботи матеріалу повинен бути великим, щоб не доводилося міняти підлогу занадто часто.

У будівництві часто використовують насипні матеріали, які влаштовуються в міжповерховому перекритті. Для цього використовують спучений перлітовий пісок, КСВ-пісок або спучений вермикуліт. При влаштуванні дерев'яної підлоги для підвищення звукоізоляції використовують різні прокладки з пружних матеріалів. Так як дерев'яна підлога влаштовується по лагам, ширина підкладки повинна бути ширше лаги на 1-2 см.

У багатоквартирних будинках, так і в приватних теж, раніше використовували звичайні ДСП (деревно-стружкові плити), але це працювало не дуже довго, так як ДСП занадто швидко вбирає воду і дуже легко може бути зруйноване шкідливими комахами. Як правило, цей спосіб довго не працює. Тому сучасні технологічні досягнення дуже швидко змінили старі засоби звукоізоляції підлоги.

Сьогодні в будівництві застосовується синтетичний матеріал, який володіє всіма вищеописаними, якостями. Такі матеріали як «Порилекс», «Теплон», «Вибросил» допомагають влаштувати дуже якісну і довговічну звукоізоляцію підлоги.

Але навіть при використанні найсучасніших матеріалів, звукоізоляція підлоги може бути поганою, якщо всі монтажні роботи виконані з порушенням технології пристрою, тому приділяйте цьому достатньої уваги. Так для поліпшення звукоізоляційних показників підлоги, її треба відокремити від стін приміщення. Для цього по периметру всього приміщення між стяжкою підлоги і стінами залишають зазор 1,5-2,5 см. Після висихання стяжки цей зазор заповнюється звукоізоляційним матеріалом.

Якщо висота чорнової підлоги дозволяє влаштовувати звукоізоляційні плити, тоді цей метод стає пріоритетним, по відношенню до попередніх матеріалів. Але варто звернути увагу на характеристики матеріалу. Плити або мати повинні бути щільними, тобто не просідати під вагою. При влаштуванні плит на чорнову підлогу можна використовувати клеючі єднальні, а можна укладати на сухо. Зазорів між матами бути не повинно, матеріал повинен прилягати один до одного щільно.

Плитна звукоізоляція може бути виготовлена з різних матеріалів: целюлоза, мінеральна вата, поліетилен. Який з них використовувати? Все залежить від ваших уподобань і переконань. Застосовуючи натуральні матеріали, можна втратити на період роботи статі, але виграти на екологічності, тому зважувати всі за і проти, необхідно самостійно.

Якщо необхідно влаштовувати звукоізоляцію на грунтових підставах, тоді використовують пористі добавки, які додаються в бетонну підготовку. Для цього використовують керамзит, спучений вермикуліт, перлітовий пісок, політерм та ін.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.