Особливості підлогового покриття, керамограніт

Особливості підлогового покриття, керамограніт
Завдяки блискавичному розвитку інноваційних будівельних технологій, в арсеналі домашніх майстрів, які планують ремонт підлогового покриття, крім традиційних методів, таких як влаштування наливної підлоги і оздоблення кахельною плиткою, з'явився ще один – укладання керамограніта на підлогу. Незважаючи на те, що керамограніт є порівняно новим матеріалом, він досить давно, разом з керамічною плиткою, використовується для монтажу підлогових покриттів.

Крім того, відносно недавнє поява керамограніта не завадило йому зайняти міцну нішу на будівельному ринку, що пояснюється його довговічністю, високими естетичними характеристиками і екологічною безпекою. Однак процес укладання керамограніта дещо складніше обробки підлоги керамічною плиткою і характеризується певними нюансами, починаючи від особливостей розрахунку необхідної кількості матеріалу і закінчуючи технологією затірки швів.
Дотримуючись ці нюанси, ви зможете провести монтаж якісного підлогового покриття, яке прослужить максимально довго і, в той же час, збереже первісний зовнішній вигляд.

Керамограніт є матеріалом, виготовленим на основі суміші кварцу, польового шпату, глини та мінеральних барвників. Технологія виготовлення керамограніта передбачає прессовку і випал зазначеного складу в спеціальних печах, в результаті чого виходить плитка високої міцності, за своїми естетичними та експлуатаційними характеристиками не відрізняється від натурального каменю.

У вигляді високої міцності, зносостійкості і вологостійкості керамогранітних підлог, укладання керамогранітних плит, виконана за всіма правилами, стане гарантією тривалого терміну служби підлогового покриття, яке зберігає свій первинний зовнішній вигляд.

В виду того, що стать є основою будь-якого приміщення, в процесі вибору підлогового покриття необхідно враховувати функціональне призначення простору. У зв'язку з тим, що керамограніт, на відміну від керамічної плитки, є більш міцним і важким матеріалом, його укладання являє собою технологічно складніший процес.

Здійснюючи монтаж підлогового покриття в житлових приміщеннях, враховуйте вимоги, що пред'являються до тих чи інших приміщень. Якщо мова йде про передпокою, то підлогове покриття повинне бути вологостійким, стійким до негативних хімічних впливів (сіль, якою посипають тротуари в зимовий час) і забруднень, а також механічно міцним і зносостійким.

Пол на кухні повинен характеризуватися зносостійкістю, відсутністю чутливості до циклічних температурних коливань, а також стійкість до впливу миючих засобів на основі хімії. Аналогічні вимоги пред'являються і до підлоги у ванній кімнаті, який крім цього повинен характеризуватися стійкістю до впливу вологості та відсутністю ковзання. Таким чином, керамограніт, для якого властиві вище перераховані характеристики, може використовуватися для монтажу підлогового покриття в зазначених приміщеннях.

Крім того, матовий керамограніт, на відміну від полірованого, характеризується шорсткою поверхнею, у вигляді високої стійкості до механічних впливів і підвищеної вологості, може використовуватися для монтажу підлогового покриття в майстернях, котелень та гаражах, де до нього пред'являються підвищені вимоги.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.