Фестиваль етнічного одягу на Житомирщині

Фестиваль етнічного одягу на Житомирщині
На Житомирщині пройде Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів «Аристократична Україна». Його метою є відродження культурних традицій України, сприяння розвитку культурної і народної дипломатії між етносами та національними меншинами, що вважають своєю батьківщиною Україну, та представниками народів, що проживають на її території.

Фестиваль відбудеться 30 липня на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль, що у Радомишльському районі. Серед організаторів заходу – історико-культурний комплекс Замок-музей Радомисль, ГО «Громадський інформаційний простір» за підтримки народного депутата України Ольги Богомолець.

У програмі фестивалю – показ-дефіле моделей в етно-вбранні чи стилізованому під етно одязі з представленням аксесуарів – прикрас, віночків, дамських сумочок, нагородження переможців показу у спеціальних номінаціях фестивалю, ярмарок-продаж робіт українських дизайнерів та народних майстринь, фотосесія моделей та виробів.

Номінації фестивалю: «Краща українська етно-сукня, «Краща етно-сукня фестивалю», «Краща вишиванка», «Кращий аксесуар», «Кращий віночок», «Краща майстриня», «Кращий дизайнер», «Краща вишивальниця», «Краща модель» тощо.

«Аристократична Україна» – це унікальний шанс для кожного продемонструвати власні етнонадбання, які сприятимуть досягненням регіонів України, й популяризувати етнічний одяг у молодіжному середовищі та серед громадян інших країн світу. Для учасників обов’язкова реєстрація.

Сприяти пізнанню етнографічної та культурної спадщини України, взявши участь у фестивалі, мають можливість і всі охочі волиняни.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.