Скільки сохне шпаклівка?

Скільки сохне шпаклівка?
Процес вимагає акуратності і уважності, адже від якості цього процесу буде залежати майбутній вигляд стіни. До того ж важливо знати, скільки шпаклівка сохне, адже для отримання якісних властивостей покриття необхідно чітке дотримання технології.
В основному замазка сохне по-різному. Це визначається багатьма факторами, до того ж слід враховувати, що різні шпаклівки мають свій специфічний склад, тому сохнуть по-різному. Приміром, шпаклівка на акрилі при тонкому шарі буде сохнути 2 години, при товстому шарі, десь три міліметри, добу. Фасадній шпаклівці знадобиться 24 години, а між укладанням повторних шарів повинно проходити мінімум 12 годин.

Види шпаклівки

Шпаклівка являє пластичну дрібнозернисту суміш, яка призначена для косметичної обробки всіляких шорсткостей і нерівностей стін. Найчастіше її накладають в кілька етапів тонким шаром, даючи можливість попереднього шару гарненько просохнути. На відміну від штукатурки, якій потрібно кілька днів для сушіння, шпаклівка може висохнути менш ніж за добу.
Щоб визначитися з необхідним параметром, скільки знадобиться часу шпаклівці, щоб висохнути, необхідно розглянути види, особливості та властивості цього матеріалу. Це цікавить багатьох, адже від процесу висихання буде залежати наступний етап виконання робіт.

Всього існує кілька видів шпаклівки:

- гіпсова;
- цементна;
- полімерна.

Якщо враховувати її призначення, то вона може бути:

- спеціалізованої;
- універсальною;
- фінішній;
- вирівнюючої.

Кожен вид шпаклівки має певні якості, від яких, в цілому, і буде залежати швидкість висихання шару. Тим не менш, в більшості випадків вони будуть мати схожу час висихання.

Шпаклівка лягає рівно, відрізняється в'язкістю і заповнює порожнечі. Оброблювана поверхня стає гладкою, без тріщин та бульбашок. Час просихання завжди можна прискорити, навіть знаючи, скільки потрібно шпаклівці для просихання на стінах. Рецепт простий - наносити її потрібно в 2-3 підходу, а не товстим шаром, дочекавшись поки висохне попередній шар. Більш того, покриття, нанесене товстим шаром, буде випаровувати вологу, воно легко може розтріснутися.

В кожному приміщенні, як відомо, є певний мікроклімат: вологість, температура та інші умови. Виходячи з цього, для обробки потрібно буде підбирати і матеріал.

1. Так, наприклад, цементну шпаклівку слід застосовувати при обробці кухонь, а також ванних кімнат, адже вона стійка до підвищеної вологості.

2. Фахівці для фасаду будинку рекомендують використовувати суміш на основі цементу і вапна, щоб обробка змогла витримати численні погодні умови і прослужила значно довше. У цьому випадку, щоб точно визначити, скільки часу знадобиться цементної шпаклівці, слід врахувати температуру повітря і сезон її використання. Як правило, їй буде досить приблизно 1-2 години.

3. Для внутрішніх оздоблювальних робіт застосовують гіпсову шпаклівку. Її не можна застосовувати у приміщеннях, де є відносно висока вологість, так як вона відволожиться, внаслідок чого відстане від стіни. Сумішшю на основі гіпсу зазвичай вирівнюють стіни, в тому числі і стелі у вітальні, коридорі та спальні, проте її ніколи не використовують у ванній кімнаті і на кухні. Для повного висихання подібного шару шпаклівки, має середню товщину, знадобиться 2 години.

4. Шпаклівка, заснована на полімерних матеріалах, призначається для фінішної обробки, в більшості випадків її використовують для стель. Висихання подібного виду шпаклівки може здійснюватися добу.

Що буде впливати на швидкість висихання?

Для того, щоб з'ясувати, скільки сохне шпаклівка, слід врахувати ряд факторів, які супроводжують роботу:

- температура в приміщенні;
- вологість повітря;
- товщина шару;
- наявність на оброблюваної поверхні грунтовки;
- використовуваний вид шпаклівки.

Ремонтні роботи слід проводити при відповідній температурі мінімум +10C, в іншому випадку шпаклівка на підставі не закріпиться і відлетить після затвердіння. Матеріал твердне досить швидко. Але слід врахувати, що все ж, надлишкова волога з нього повинна випаруватися – цей процес потребує додаткового часу.

Нанесення фасадної шпаклівки

Якщо на оброблюваної поверхні нерівності були досить великими, а для їх ліквідації знадобилося завдати дуже товстий шар шпаклівки, то для такого шару повне висихання буде досягнуто лише через кілька днів, у деяких випадках можуть знадобитися і тижня.

Проте фахівці не рекомендують використовувати штучні способи, щоб прискорити процес, адже це може бути небезпечно. Шар шпаклівки може просто розтріснутися і розсипатися, отслоившись від стін.

Якщо є необхідність нанесення другого шару шпаклівки, то слід брати до уваги, що це можливо лише після закінчення 24 годин. Те ж саме може стосуватися і фарбування, і до обклеювання різними шпалерами, і до грунтування поверхні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.